Esittelyssä: mv-valmentaja Miika Salmi

28.3.2017


Miika Salmi aloitti mv-valmentajana helmikuun loppupuolella niin LePan kuin FC Espoon United maalivahtien kanssa. Alla Miikasta vähän lisää.

Terve Miika, mitäs mies?

 • Moi, mies on pelkkää aurinkoa. Työt luistaa ja hyvin on kotiuduttu Espoon Tapiolaan.

Aloitit viime kuussa maalivahtivalmennustyöt LePassa ja FC Espoo United-ryhmien kanssa, miltä on alkumetrit maistuneet, miten on hommat lähtenyt käyntiin?

 • Uuden haasteen aloittaminen on aina mielenkiintoista ja hommat on lähtenyt hyvin käyntiin. Tähän ensimmäiseen kuukauteen on mahtunut pelaajiin ja ryhmiin tutustumista ja aikataulutusta. Ollaan myös monen ikäluokan kanssa päästy jo hyvin linjan mukaiseen harjoitteluun kiinni.

Kerro vähän omasta taustastasi, millainen on ollut valmentaja- ja pelaajaurasi tähän asti?

 • Pelaajaura alkoi Porissa Toejoen Veikoissa, josta nopeasti siirryin Fc Jazzin riveihin. Siellä kävinkin sitten koko putken läpi edustusjoukkueeseen asti, kunnes lonkkaleikkauksen jälkeen pelaaminen loppui vähän liian aikaisin. Poikamaajoukkueen leireilläkin ehdin käydä ennen leikkausta. Futsalin puolella olin muutaman vuoden PoPan ja Jazzin liigajoukkueiden mukana.

Valmentaminen alkoi pienissä määrin jo Porissa Jazzissa ja piirihaaveissa, mutta todellinen kipinä syttyi vasta opiskeluiden aikana Lahdessa. Siellä valmensin muutaman vuoden kenttäpelaajia ja maalivahteja, joista viimeisen vuoden päätoimisena. Ennen Espooseen siirtymistä toimin vajaan vuoden Sami Hyypiä Akatemiassa testaajana ja videoanalyysin parissa. Akatemiassa mukaan mahtui myös jonkin verran valmentamista Espanjalaisten apuna.

Ja sitten valmentaminen on jatkunut tähän päivään asti?

 • Edelleen jatketaan ja loppua tuskin on hetkeen näkyvissä. Tavoitteena on jatkaa valmentajana kehittymistä.

Mitä valmennuskoulutuksia olet käynyt?

 • Valmistuin juuri Vierumäeltä Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi valmennuksen puolelta ja tutkinto on valmennuksen alempi korkeakoulututkinto. Jalkapallon valmennuskoulutuksia olen vasta aloittamassa ja käynnissä on nyt D-prosessikoulutus. Näissä päästään varmasti nopeasti eteenpäin.

Entä muita opintoja?

 • AMK opintojen ohella valmistuin Fitness Academy of Finlandin Personal Traineriksi.

Minkälaista muuta työkokemusta sinulla on aiemmilta vuosilta?

 • Jos laskuista jätetään pois kaikki kilpaurheiluun liittyvä toiminta, niin jäljelle jää yksilövalmennusta kunto- ja terveysliikkujien parissa ja tapahtuman järjestämistä. Tottakai trukkiakin on ajettu ja tehty muita tehdashommia.

 

Millaisia odotuksia sinulla on työskentelystä LePan maalivahtien kanssa tulevina vuosina?

 • Odotukset koskevat lähinnä omaa toimintaa, materiaalia ja innokkuutta on varmasti. Toivottavasti saan lapsipuolella maalivahdit sitoutettua toimintaa mahdollisimman hyvin ja päästään sitten yhdessä kehittymään.

Mitä tulee kuulumaan maalivahtiemme arkeen jatkossa LePassa?

 • Ainakin innostavaa, säännöllistä ja valmennuslinjan mukaista toimintaa. Jotta kehittyminen olisi mahdollisimman hyvää, parhaani mukaan tuen maalivahtien koettua pätevyyttä ja mahdollisuutta vaikuttaa omaan tekemiseen. Kesävuorojen alettua otetaan videointikin mukaan toimintaan. Jäädään odottamaan, mitä tästä kaikesta seuraa.

Kerro vielä suosikkijoukkueesi kotimaassa ja maailmalla?

 • Toejoen Veikot, Saksan maajoukkue

Ja vielä se oma suosikkiveskarisi?

 

 • Manuel Neuer

 

Kiitos Miika ja tervetuloa mukaan!