Säännöt

Pelisääntömme ovat

POIKIEN SÄÄNNÖT

Harjoittelen ahkerasti ja tulen ajoissa harjoituksiin sekä peleihin

- Käyn myös harjoituksissa, enkä vain peleissä ja turnauksissa (harjoitus tekee mestarin!)

- Harjoituksissa olen valmiina LePa.MyClub.fi palvelussa mainittuna aikana kentän laidalla harjoitusvarusteissa

- Peleissä olen paikalla 60 minuuttia (LePa.MyClub.fi palvelussa mainittuna aikana) ennen peliä ja valmis aloittamaan verryttelyn pelivarusteissa - ilman verryttelyä ei mennä kentälle

- Jos en pääse peliin, ilmoitan viimeistään edellisenä päivänä joukkueen valmentajalle (LePa.MyClub.fi) tai äkillisissä tapauksissa tekstiviestillä peliin tulevalle valmentajalle. (ks. vanhempien säännöt)


Kuuntelen ja tottelen valmentajien ohjeita

- Kun valmentaja viheltää pilliin, lopetan sen mitä olin tekemässä ja kuuntelen tarkasti mitä valmentaja sanoo

- Kun valmentaja puhuu, olen hiljaa ja kuuntelen

- Kysyn valmentajalta, jos en ymmärrä jotain asiaa


Keskityn harjoituksiin ja annan muidenkin harjoitella rauhassa

- Kun harjoitus alkaa, teen ainoastaan sitä harjoitusta

- Kuuntelen valmentajan ohjeet ja teen ohjeiden mukaan niin hyvin kuin osaan

- Teen harjoitukset reippaasti ja loppuun asti

- En töni enkä muutenkaan häiritse muita pelaajia

- Jos kielloista huolimatta kuitenkin häiritsen muiden harjoittelua, valmentaja saa laittaa minut sen harjoituksen ajaksi ”jäähylle” rauhoittumaan


Pelaan aina reilua peliä ja noudatan sääntöjä

- Kohtelen joukkuetovereita samoin kuin haluaisin heidän kohtelevan minua

- Kannustan kaikkia joukkueen pelaajia

- En syytä muita enkä hauku muita pelaajia, vastustajia tai tuomaria


Huolehdin omista ja joukkueen varusteista

- Huolehdin omasta pallosta, juomapullosta ja muista varusteista harjoituksissa ja peleissä sekä keräilen muiden joukkuekaveriden palloja yms. enkä vain kävele ohitse


VALMENTAJIEN JA JOUKKUEEN JOHDON SÄÄNNÖT


Tasavertaisuus.

Huolehdin siitä, että jokainen sääntöihin sitoutunut plaaja saa harjoitusta ja peliaikaa tasapuolisesti. Noudatan peleissä noin neljäsosa pelin takuuta, mikä edellyttää, että pelaaja käy säännöllisesti harjoituksissa, ei pelkästään peleissä ja turnauksissa.

Kaksoisedustus

Mikäli kaksi tai useampi joukkue pelaa samalla sarjatasolla, voidaan useammalle pelaajalle hakea Palloliiton Uudenmaan piiristä poikkeuslupia yksittäisille pelaajille, siten että se palvelee pelaajan etua saada lisää peliaikaa ja täydentää mahdollisesti vajaata joukkuetta.

Muutoin voidaan ”lainata” pelaajia joukkueesta toiseen samoin perustein.

Erilaisuuden hyväksyminen. 

Osallistuminen ja yrittäminen on tärkeintä. Jokainen lapsi on arvokas joukkueen jäsen.

Ohjaustapa.

Lasten ohjaaminen tapahtuu kannustamalla, kehumalla ja kiittämällä. Valmentajana minulla on oikeus korjata virheelliset suoritukset sekä opastaa lapsia oikeisiin suorituksiin. Tarvittaessa minulla on myös oikeus ohjata lapsi rauhoittumaan tai kiertämään kenttää, punnertamaan yms. ja jos mikään edellä mainituista ei auta, jopa poistamaan harjoituksista.

Kielenkäyttö ja käyttäytyminen.

Muistan asiallisen kielenkäytön ja käyttäytymisen harjoituksissa ja pelejä ohjatessani.

Sääntöihin sitoutuminen.

Valmentajat sekä joukkueen johto sitoutuu noudattamaan sekä valmentajien että vanhempien sääntöjä.


VANHEMPIEN SÄÄNNÖT


1) Kannustan ja tuen lapseni jalkapalloharrastusta positiivisella asenteella. Kuuntelen lapseni kokemuksia sekä keskustelen ja kannustan lasta omalta osaltani nauttimaan liikunnan riemusta. En arvostele, enkä pakota lastani tulemaan harjoituksiin, mikäli hän ei jonain päivänä selvästi jaksa tai halua. En myöskään pakota lastani jatkamaan harrastusta, mikäli jalkapallo ei enää kiinnosta.

2) Huolehdin lapseni kuljettamisesta joko itse tai kimppakyydeillä harjoituksiin sekä peleihin. Huolehdin myös siitä, että jollain muulla kuin valmentajalla on lapsestani selkeä vastuu jos en itse ole paikalla.

3) Huolehdin siitä, että lapseni on harjoituksissa sekä peleissä ajoissa paikalla asianmukaisissa varusteissa. Harjoituksiin tulemme siten, että LePa.MyClub.fi palvelussa mainittuna aikana olemme kentän laidalla harjoitusvarusteissa ja peleihin 40 min ennen alkamisaikaa verryttelyä varten, tämä aika on näkyvissä myös LePa.MyClub.fi palvelussa. Lapsen ollessa sairaana jäämme kotiin.

4) Ilmoitan aina valmentajalle viimeistään edellisenä päivänä, mikäli lapseni ei osallistu peliin (LePa.MyClub.fi) tai äkillisissä tapauksissa tekstiviestillä peliin tulevalle valmentajalle. Merkitsen myös LePa.MyClub.fi palveluun osallistun / en osallistu sekä harjoituksiin että varsinkin peleihin ajoissa.

5) Hyväksyn sen, että valmentaja ohjaa lapsia harjoituksissa ja peleissä sekä pysyn itse kauempana vaihtopenkistä. Minun tehtäväni on kannustaa ja tukea niin omaa lastani kuin muitakin joukkueen pelaajia.

6) Vanhempana minulla on oikeus ja velvollisuus puuttua lapseni, tai muiden lasten käytökseen itse, mikäli joku toistuvasti häiritsee tai käyttäytyy huonosti, jotta valmentaja saa keskittyä ohjaamiseen kurinpidon sijasta. Tarjoan valmentajalle apuani tarvittaessa niin peleissä kuin harjoituksissakin.

7) Toimin hyvänä esimerkkinä lapsille. Käytän asiallista kieltä, kunnioitan muita enkä tupakoi kentän laidalla.

8) Kunnioitan valmentajien ja muiden vapaaehtoisten työtä lasten harrastuksen hyväksi, sekä sitoudun noudattamaan yhdessä sovittuja sääntöjä. Keskustelen oman lapseni kanssa poikien omista säännöistä.

9) Seuraan ikäluokan www-sivuja ja kalenteria (lepa.myclub.fi) sekä maksan maksut ajallaan.  Jos käy niin ikävästi, että en pysty suorittamaan maksuja ajallaan, olen välittömästi yhteydessä rahastonhoitajaan, jonka kanssa sovin maksujärjestelystä siten, että poikani voi jatkaa harjoittelemista ja pelaamista keskeytyksettä. Huolehdin myös lapseni harjoituksiin ja peleihin osallistumisen merkitsemisestä MyClubiin.

10) Jos pelaaja on jäämässä tauolle tai lopettamassa pelaamisen, hän on velvollinen maksamaan vielä ilmoitusta seuraavan kuukauden toimintamaksun. 

Huom. Kaikkiin edellä mainittuihin sääntöihin kuuluu myös sosiaalisessa mediassa soveltuvin osin käytökseni.

Tehdään harrastamisesta yhdessä kivaa ja positiivista, hyvällä ilmapiirillä :)