Lapsuusvaihe

Ikäluokkamalli

Leppävaaran Pallossa lapsiurheiluvaiheen ikäluokissa U6-U11 harrastetaan lepalaisen ikäluokkamallin mukaan. Lapsiurheiluvaiheessa keskiössä on seuran valmennuslinjaan ja seuraidentiteettiin kasvattaminen. Ikäluokkamallien sisällä toimii tarvittava määrä harjoitus- ja peliryhmiä, joiden välillä pelaajaliikehdintä on joustavaa (ks. Joukkuetoiminnan linjaukset). Johtavana ajatuksena on, että yhden ikäluokan pelaajat ovat yhtä suurta joukkuetta, jossa toimintaa eriytetään omien motiivien sekä harrastamisen suoritustasojen mukaan yksilön kehittymistä tukevalla tavalla. Eriyttämisestä ja ryhmäjaoista vastaavat seuran työntekijät.

Jakautuminen toimintayksiköihin

Pojissa U9-vaiheessa ikäluokka jaetaan toimintayksiköihin. Kilparyhmä on suunnattu motivoituneille ja kilpaurheilijoiksi tähtääville pelaajille suunnattu yksikkö. Haasteryhmä on suunnattu pelaajille, jotka eivät suoritustasoltaan ole vielä aivan ikäluokkansa kärkeä tai eivät välttämättä edes tavoittele kilpaurheilijan uraa jalkapallossa. Harrasteryhmässä liikunnallinen harrastaminen, pelaaminen ja yhdessä tekeminen ovat tärkein asia. Ryhmien välillä tapahtuu liikehdintää motivaation ja taitojen muuttuessa ( ks. Joukkuetoiminnan linjaukset)

Siirtyminen FC Honka Akatemiaan

U11-vuoden päätteeksi osa pelaajista sekä tytöistä että pojista valitaan perustettavaan FC Honka Akatemian. Akatemia-toiminta on tarkoitettu motivoituneille ja kilpaurheilijoiksi tähtääville jalkapalloilijoille, joiden lajiosaaminen ja urheilullinen suorittamisen taso ovat kansallista kärkipäätä. Valinnat tekevät Hongan ja LePan valmennuspäälliköt. LePaan jää niin ikään motivoituneille pelaajille suunnattu kilparyhmä.