LePa Areena

Leppävaaran Pallon harjoituskeskus, LePa-Areena
Osoite: Veräjänpieli 1, 02650 Espoo
LePa-Areena sisäänkäynnin puolelta kuvattuna.
LePa-Areena ulkokaudella.

LePa Areena toimii Leppävaaran Pallon omana harjoituskeskuksena.

LePa Areenan omat sivut löytyvät osoitteesta: https://lepa-areena.fi/

 

Halli on kooltaan 80x54 metriä. Isomman kentän koko on 70x50 metriä ja pienemmän 60x40 metriä. Kentälle mahtuu myös kolme pienkenttää kooltaan 40x23 metriä.

Hallissa on moderni tekonurmi, jossa on synteettinen täyterouhe, joka ei tartu eikä likaa.

Hallin käyttökausi on loka - huhtikuu. Halli puretaan huhtikuussa, jonka jälkeen kenttä on LePa:n pelaajien normaalissa harjoituskäytössä. Hallin lämpötilatavoite on noin 7 astetta.


Hallin käyttösääntöjä:

Hallissa noudatetaan siisteyden periaatetta - kaikki halliin tuotu roska viedään sieltä myös pois tai laitetaan hallin roskiksiin. Maalit siististi kentän sivuun oman vuoron jälkeen.

Hallissa on 8 kpl minimaaleja, 6 kpl pikkumaaleja, jotka jaetaan käytännössä kolmanneksittain 2 kpl jokaiselle. Puolikkaan kentän vuoroilla kummallakin ryhmällä on käytettävissä kolme pikkumaalia. Lisäksi hallissa on 2 kpl normaaleja juniorimaaleja sekä 2 kpl isoja maaleja.

Lämmittelyaluetta voi käyttää oman vuoron yhteydessä 20min ennen ja 20 min jälkeen. Annetaan kentällä olevalle ryhmälle mahdollisuus harjoitella rauhassa sille kuuluvalla koko alueella. Jos tilaa näyttää jossain kohtaa hallia olevan, kysy joka kerta kuitenkin vuoroa käyttävän ryhmän valmentajalta lupaa tähän. Tämä on lepalaista valmentajien ja joukkueiden välistä kunnioitusta.

Halli jakaantuu kolmeen 5v5 kenttään poikittain, sekä 8v8 kenttään (keltaiset rajat) ja isompaan 8v8 kenttään (valkoiset rajat) aloituspisteineen ja maalin keskikohtineen. Kaikkein leveimmillä rajoilla pelatessa tulee huomioida kentän laidalla sijaitsevat valaisimet.

Vastustajille on syytä ilmoittaa ennen pelejä, että pukukoppeina otteluihin toimivat liikuntahallin kopit, joissa on myös wc:t ja vesipisteet. Hallin reunoille tai kenttää kiertävien aitojen sisäpuolella tarpeiden tekeminen on ehdottomasti kielletty.

Hallin lukitus ja valot toimivat automaation avulla. 

Hallin käyttöön liittyvät asiat: mikko.taivassalo(a)leppavaaranpallo.com
Muut halliin liittyvät asiat: Petteri Kleemola, petteri.kleemola(a)kolumbus.fi

 

LePa Areenan käytäntöjä talven hallikaudella:

1. Omilla vuoroilla kenttäalueille ja 20 min ennen ja 20 min jälkeen lämmittelyalueille 

2. Lämmittelyalue pidettävä tyhjänä katsojista ja vanhemmista joiden paikka on kentän vasemmalla sivustalla 

3. Ennen kuin tarkempi kenttäkartta ja vuorot tulevat halliin esille: vanhempi ikäluokka aina taaemmalla puolikkaalla sisäänkäynnistä tultaessa 

4. Maalit kenttäalueelta oman vuoron päättyessä sivuun tai seuraavalle sopivaan paikkaan 

5. Roskat roskiksiin, omat tavarat hallista aina mukaan - löytötavarat tyhjennetään n. viikon välein roskiksiin 

6. Hätäuloskäynteihin ei ole syytä koskea kuin oikeassa hädässä 

7. Kunnioita muita hallin LePalaisia käyttäjiä, sovi ja keskustele aina poikkeuksista ensin 

8. Ulkopuoliset omaharjoittelijat on syytä ajaa omalta kenttävuorolta aina sivuun 

9. Hallissa harjoitellaan LePan ja FC Espoon varusteissa 

10. Nauti huippuolosuhteista, anna pallolle ja lapsille kyytiä harjoituksissa! 

 

LePa Areenan käytäntöjä kesän ulkokaudella:

2.1 Kunnioitus edellisen ryhmän vuoroja kohtaan, sitä ennen lämmittelyalueen käyttö (valkoisten rajojen ulkopuolella) alottaville ryhmille (jos kentällä selvästi tilaa, KYSY aina ennen kentälle menoa valmentajalta tietoa)

 

2.2 Harjoitusvuorojen aikaan on oikeus ja kohtuus ajaa ylimääräiset pois kentältä lämmittelyalueelle mikäli häiritsevät harjoitusta

 

2.3 Kentän laidalla on vielä suojaamattomat kiinnityspalkit n. 2metrin päässä sivurajoista, ei suunnata toimintaa niiden kohdalle vaan toimitaan rajojen sisäpuolella niin vältetään ylimääräiset kolhut. Näiden palkkien suojaamista / irroittamista selvitetään vielä kevään edetessä, nyt kuitenkin harjoittelu kentällä alkaa näin.

 

2.4 Pallojen haun jälkeen ojasta / muulta ympäröivältä savimaalta tulisi koittaa putsata kenkiä mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon hiekkaan, ettei likaa menisi tekonurmelle. Kentän ympärille on ulkokauden aikana tulossa tekonurmea ympyröimään kenttää. Myös lukot sivuoviin sekä automaatio valoihin tulossa pikapuolin huhtikuun tekniikkapaketissa. Käytetään roskiksia, pidetään oma kenttämme siistinä!

 

2.5 Ohjeistakaa ikäluokkianne pyörien parkkeeraamisesta Areenalle, ettei niitä parkkeerata porttiin eikä oveen kiinni vaan sivuille. Tulossa pyörätelineitäkin sivuille kun vaan kevät tästä etenee.

 

Muuten samalla ajatuksella Areenan käyttö: puolikkailla kentillä vanhempi ikäryhmä sisääntulosta kauempana, toimitaan joustavasti ja kommunikoidaan valmentajien kesken aina kun ollaan kenttäalueilla, joustava käyttö on takuulla paras tapa käyttää hienoa kenttäämme