Valmentajille

LePan tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta ja valmennuskurssien suorittaminen on niin vapaaehtoisille valmentajille kuin seuravalmentajille maksutonta.

Valmentajan polku

Valmentajakoulutuspolun alkupää koostuu Futisvalmentajan Starttikoulutuksesta ja ikävaihekoulutuksesta 8–11-vuotiaille. Koulutusta voi täydentää erilaisilla teemakoulutuksilla, joissa käsitellään mm. jalkapallotekniikoiden opettamista, fyysisen harjoittelun, pelin oppimisen ja henkisten valmiuksien teemoja. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa UEFA C -tasolle, joka toimii etenkin 10–15-vuotiaiden ikävaihekoulutuksena ja antaa perustan myös aikuisten tai vanhempien nuorten valmentamiselle. UEFA C:n jälkeen voi edelleen edetä Palloliito valmentajapolun mukaisesti vaikka aina UEFA Pro:lle asti.

LePa on osana Espoon alueellista koulutusyhteisöä, jossa tehdään yhteistyötä alemman tason koulutuksissa aina UEFA C -tasolle asti. Koulutusyhteistyön vastuuseurana toimi FC Honka. Mukana koulutusyhteisössä ovat myös  EBK, HooGee, FC Wild, Tikka, EPS, FC Kasiysi, PeP, KaPy ja FC Kirkkonummi.

Tutustu koulutuskalenteriin ja ilmoittaudu mukaan!

Koulutustasovaatimukset LePassa

LePan tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta:

  • Kaikki seuran valmentajat käyvät Futisvalmentajan Starttikoulutuksen
  • Ikävaihekoulutus on suoritettava suositusten mukaisesti kahden vuoden kuluessa seuraan tullessa; koulutusyhteisö järjestää lukuisia valmennuskursseja kalenterivuodessa.
  • Kaikki 8v8-maailmassa ja vanhempia junioreita valmentavat vastuuvalmentajat ovat suorittaneet UEFA C-tason koulutuksen
  • Kilpajoukkueiden valmentajat (E10 ja E11) ovat suorittaneet vähintään UEFA C-tason  (tavoitteena UEFA B-taso) koulutuksen.
  • Kaikki valmennuskurssit ovat valmentajille maksuttomia. Seura järjestää Palloliiton koulutusten maksamisen ja ikäluokat valmentajien mahdolliset omat muut koulutukset, jotka eivät kuulu Palloliiton valmentajapolkuun.
  • Sisäisenä valmentajakoulutuksena valmentajakerhot.
  • Jokainen valmentaja käy keskustelun omista koulutustarpeistaan / valmentajapolustaan oman ikäluokan valmennuspäällikön kanssa.

Espoon alueen valmentajakoulutukset

Suomen Palloliiton valmentajakoulutukset⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠