Pelaajan ohjeet

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tälle sivulle on koottu tiivistetysti ohjeita ja materiaaleja seurassa pelaaville pelaajille ja heidän vanhemmilleen, erityisesti uusille lepalaisille!

Liittyminen mukaan

Mikäli haluat liittyä mukaan, ole yhteydessä ikäluokkasi joukkueenjohtajaan tai ikäluokkavastaavaan sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot, ilmoittautumislomakkeen ja lisätietoja joukkueista löydät joukkueiden omilta sivuilta.

Joukkueenjohtaja kertoo harjoitteluajat ja -paikat, ja koska voit tulla paikalle. Nuoremmilla lapsilla on hyvä olla vanhempi/huoltaja mukana ensimmäisillä harjoittelukerroilla. Kahden viikon kokeilujakson jälkeen päätä haluatko liittyä joukkueeseen ja seuraan. 

Joukkueen toiminta

Leppävaaran Pallon valmentajien, seuratyöntekijöiden, hallituksen, vanhempien ja joukkueen toimihenkilöiden tehtävä on tarjota lapsille ja nuorille hyvät mahdollisuudet jalkapallon pelaamiseen. Aikuisina olemme luomassa hyvää, pelaajia kunnioittavaa ilmapiiriä sekä toimivia käytäntöjä, jotka tukevat lasten ja nuorten kehitystä sekä tuovat iloa tekemiseen.

Joukkueen organisaatio koostuu seuran palkkaamasta vastuuvalmentajasta, muista valmentajista, joukkueenjohtajasta, rahastonhoitajasta ja muista vapaaehtoisista toimihenkilöistä. Toimihenkilöt valitsee vanhempainkokous. 

Vapaaehtoiset ovat elintärkeitä ja ilman vapaaehtoisia joukkueiden toiminta olisi mahdotonta. Joukkue tarvitsee siis vanhempia eri rooleihin – valmentajaksi, joukkueenjohtajaksi, rahastonhoitajaksi, huoltajaksi, kuskiksi ja niin edelleen. Vanhempia tarvitaan myös talkoisiin niin joukkueen kuin seurankin hyväksi.

MyClub

LePan jäsenjärjestelmä on MyClub. MyClubiin merkitään mm. pelaajan tiedot sekä joukkueen harjoitukset ja muut tapahtumat. Pelaajan MyClubissa olevien tietojen täyttäminen ja ajan tasalla pitäminen on välttämätöntä, sillä eri tapahtumiin ja mm. vakuutusten hankintaan ja laskutukseen tarvittavat tiedot tuodaan MyClubista. MyClubin pelaajatietojen päivittäminen on pelaajan huoltajien (alle 18-vuotiaat) vastuulla. 

Maksut

Pelaajan maksut koostuvat joukkueen kuukausittain perimästä toimintamaksusta sekä seuran kerran vuodessa perimästä jäsenmaksusta.  

Joukkueiden toimintamaksulla katetaan pääosa joukkueen toiminnasta. Merkittävimmät kulut tulevat valmennuksesta ja harjoitteluolosuhteista. Näiden lisäksi toimintamaksulla voidaan kattaa esimerkiksi turnauksia ja muita kuluja.  

Seuran jäsenmaksu on kausittainen maksu, joka jokaisen LePan pelaajan tulee maksaa. Se sisältää seuran jäsenyyden ja seuran toimintamaksun, joka mahdollistaa seuratoiminnan pyörittämisen ja kehittämisen. Lisätietoja jäsenyydestä, maksun sisällöstä ja suuruudesta löydät Jäseneksi-sivulta.

Maksujen maksaminen ajallaan on tärkeää. Mikäli tarvitset lisäaikaa maksamiseen, ole yhteydessä joukkueesi rahastonhoitajaan.
Lisätietoa laskutuksesta⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Pelipassi ja vakuutus

Kaikki pelaajat tarvitsevat Palloliiton pelipassin ja lisäksi vakuutuksen mikäli pelaajalla ei ole muuta kautta kilpaurheilun kattavaa tapaturmavakuutusta. Seura hankkii pelipassit ja vakuutukset, ja joukkue laskuttaa ne pelaajalta joko erikseen tai osana toimintamaksua. Hinta löydät Palloliiton sivuilta.

Pelipassi koskee kalenterivuotta ja ne hankitaan joulukuussa. Mikäli pelaaja ei ota vakuutusta seuran kautta, hänen on toimitettava todistus vakuutuksesta joukkueenjohtajalle.

Harjoitukset ja pelit

Joukkueet harjoittelevat ja pelaavat seuran ikäluokkakohtaisten tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti ja Palloliiton linjauksia noudattaen. Pelaajia jaetaan harjoituksissa pienempiin ryhmiin ja pelejä/sarjoja varten peliryhmiin, jotka voivat tarvittaessa muuttua harjoituksesta ja pelistä toiseen (ns. joustava tasoryhmätoteutus).
Lisätietoa linjauksista

Vastuuvalmentaja suunnittelee harjoitukset ja tekee peleihin liittyvät valinnat, esim. joukkueen kokoonpano ja pelipaikat. Pelilliset ohjeet tulevat aina valmentajalta.

Kaikki joukkueen tapahtumat laitetaan MyClubiin, jossa peleihin ja harjoituksiin myös ilmoittaudutaan. Ilmoittautumisen voi tehdä pelaaja tai huoltaja, mutta on erittäin tärkeää ilmoittaa ajoissa, onko mukana vai poissa. Näin helpotat valmentajien työtä!

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan harjoituksia ja otteluita. On kuitenkin hyvä muistaa, että valmentaja johtaa harjoituksia ja ottelutapahtumia. Nämä tilaisuudet on pyhitetty lajille, ja sekä pelaajille että valmentajille on annettava mahdollisuus keskittyä.

Jotta pelaajat keskittyvät vanhempien sijaan peliin, vanhemmat seuraavat harjoituksia kenttärajojen ulkopuolella. Otteluissa vanhemmat sijoittuvat vaihtopenkistä nähden vastakkaiselle puolelle kenttää.

Viestintä

Joukkueen onnistunut viestintä on äärimmäisen tärkeä osa joukkuetoimintaa. Jotta sekä pelaajat, perheet että valmentajat ja toimihenkilöt saavat kukin tarvitsemansa tiedon ilman liiallista kuormitusta, jokaisessa joukkueessa noudatetaan viestinnän pelisääntöjä.

Joukkueen ensisijainen viestintäkanava on MyClub. MyClubin lisäksi joukkueissa voidaan käyttää esim. WhatsApp-ryhmiä nopeaan tiedottamiseen varten. Tällaisiin ryhmiin kuuluminen on täysin vapaaehtoista, eikä joukkue voi edellyttää sitä pelaajalta tai vanhemmalta.

Jalkapallo on suurten tunteiden laji. Valmentajat vastaavat peliin kuuluvien tunnetaitojen opettamisesta pelaajille. Toivomme myös vanhempien näyttävän pelaajille hyvää esimerkkiä toista arvostavasta käyttäytymisestä myös suurten tunteiden vallassa.  

Joukkueen hyvän ilmapiirin luominen on jokaisen vastuulla. Siksi kaiken sisäisen viestinnän tulee olla toista kunnioittavaa, ystävällistä ja asiallista. Kaikenlainen kiusaaminen, syrjiminen, epäasiallinen käytös ja ilmapiiri myrkyttäminen on ehdottomasti kielletty ja johtaa henkilön poistamiseen joukkueen viestintäryhmistä. 

Viestinnän pelisäännöt

Tauot ja lopettaminen

Lähtökohtaisesti joukkueessa pelaamiseen tulisi sitoutua koko kaudeksi. Hyvä ajankohta harrastuksen lopettamiselle tai seuran vaihdolle on lokakuussa, kun kausi päättyy.  

Jos pelaaja lopettaa joukkueessa tai haluaa jäädä tauolle, hänen on ilmoitettava siitä heti joukkueenjohtajalle. Joukkueenjohtaja kertoo, mitkä laskut pitää maksaa.
Lisätietoa maksukäytännöistä