Pääsiäistrilleri päättyi LePa P05:n turnausvoittoon Tallinnassa

8.4.2015

Pitkäperjantain aamuna kivenkova LePan 05 peliryhmä hyppäsi kapsäkkeineen TallinkSiljan M/S Superstarin kyytiin ja Superjätkiä täynnä oleva ryhmä suuntasi ensimmäiselle pelireissulle kotimaan rajojen ulkopuolelle.

Pitkäperjantain aamuna kivenkova LePan 05 peliryhmä hyppäsi kapsäkkeineen TallinkSiljan M/S Superstarin kyytiin ja Superjätkiä täynnä oleva ryhmä suuntasi ensimmäiselle pelireissulle kotimaan rajojen ulkopuolelle. Kohteena oli Tallinna ja siellä järjestettävä perinteinen Flora Spring Cup.

Vaikka etelänmatka olikin kyseessä, sääolot eivät hemmotelleet, vaan laivasta ulosastuttaessa vastassa oli kolean harmaa Tallinna. Valmennusjohdon ei onneksi tarvinnut taktiikoitaan sääolojen mukaan laatia, sillä nuorimman ikäluokan ottelut pelattiin A. Le Coq –areenan ympärille rakennetun jalkapallokeskuksen modernissa hallissa.

2005 syntyneiden sarja oli jaettu neljään alkulohkoon. Lohkoon B oli sijoitettu LePan lisäksi Tallinna Augur JK, FC Kuressaare ja JK Kuusalu Kalev. Dzingel –hotelliin majoittautumisen jälkeen oli turnauksen avausottelun aika. LePan pojilla ei laivamatkan rasituksista näkynyt jälkeäkään, sillä FC Kuressaari taipui liukkaiden, hyvin tsemppaavien ja palloa liikuttaneiden leppävaaralaisten edessä. Voitto lukemin 5-0 ei jätä jossitteluille varaa.

Perjantai oli nimensä mukaan pitkä, sillä Helsingissä klo. 6.30 kokoontunut joukkue asteli toiseen otteluunsa iltahämärän jo lähes laskeutuessa maisemaan klo. 17.20. Liekö Tallinna Augur JK:n päivä ollut vieläkin pidempi, sillä LePa tyylitteli taululle 40 minuutissa numerot 7-0. Illallisen jälkeen oli aika asettua ansaitulle levolle.

Lauantai valkeni Tallinnassa entistäkin harmaampana, mutta tyytyväisinä ja itseluottamusta uhkuen LePan pojat astelivat vaakatasoon satavan rännän saattelemana lämmitettyyn halliin lohkovoiton ratkaisevaan otteluun JK Kuusalu Kalevia vastaan. Kalev oli myös voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan. Vastustajan taktiikka perustui pitkiin kaaripalloihin ja muutaman pelaajan yksilötaitoon. Tällainen pelitapa oli lepalaisille helppo nakki – ellei jopa hodari  - ja B-lohkon voitto varmistui lopulta selvin 3-0 numeroin. Alkusarjan tilastot näyttivät karua kieltään. LePalla täydet yhdeksän pistettä maalierolla 15-0. Pojat tosin osoittivat vastustajia kohtaan pientä pääsiäismieltä, sillä maaliero olisi voinut hyvinkin jäädä historiankirjoihin esimerkiksi lukemin 30-0.

Lauantai-illan välierässä tekonurmelle marssi vastaan riikalainen FC Alberts Riga, joka oli vienyt D-lohkon nimiinsä niin ikään puhtaalla pelillä. Riga oli ”skoutattu” hyvin, sillä joukkueen tehokas kärkimies pysyi koko ottelun ajan hyvin aisoissa. Iltapäivän elokuvatuokiossa ajatuksensa pelistä pois rauhoittaneet lepalaiset uskoivat omaan pelitaktiikkaansa ja tekemiseensä jauhaen syöttömyllyjä, sekä luoden kärsivällisesti ja jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja. Vastustaja oli avauksiensa kanssa suurissa ongelmissa ja pitkät kaaripallot pysähtyivät kerta toisensa jälkeen LePan poikien nappulakenkiin. Pelaavampi, nopeampi ja taitavampi joukkue voitti jälleen kerran. LePa finaaliin lukemin 3-1.

Hyvin nukutun yön jälkeen Taisto-bussilla finaaliin matkanneesta joukkueesta huokui keskittyminen ja ehkäpä bussissa vallinnut hiljaisuus viesti lievästä jännityksestäkin. Lähteekö Poika kotiin Tallinnasta? Vastassa on kuitenkin SJK, Seinäjoen Jalkapallokerho, joka sekin oli marssinut loppuotteluun C-lohkosta puhtaalla pelillä. SJK.n 05 -joukkueelle ei myöskään ilmeisesti löydy tällä hetkellä vastusta Pohjanmaalta, joten pääsiäistrillerille oli kaikki ainekset olemassa.

Kuin tilauksesta, aurinkokin näyttäytyi Tallinnan taivaalla tuoden valoa läpikuultaneeseen halliin loppuottelua kunnioittavaa kajoa.

Suomalaisjoukkueiden kohdatessa jo pelin alku osoitti sen että kyseessä on kaksi pelaavaa, pallonhallintaan pelitaktiikkansa perustavaa joukkuetta. LePan kannattajien kauhunhetkiä elettiin pelin alkuvaiheessa, kun SJK piti alkuminuutit painetta LePan kenttäpuoliskolla. Valkovihreiden pelaajat, valmennus ja taustajoukot ottivat tilanteet kuitenkin rauhallisesti tietäen mitä tuleman pitää. Ensiminuuttien paine seinäjokelaisten puolelta alkoi varsin nopeasti hellittämään ja peli kääntyi väistämättä hyvin taistelleille ja tsempanneille leppävaaralaisille.

Tilanteita luotiin mutta maaleja ei vain syntynyt. Pallonhallinta oli taitavasti ja nopeasti palloa liikuttaneilla lepalaisilla. Vastustaja oli muutamien nopeiden vastahyökkäyksien varassa. LePa hallitsi pääsiäistrilleriä, mutta pelikello tikitti vääjäämättömästi kohti 40 -minuuttia ja loppuvihellyksen jälkeen seuraavaa rangaistuspotkukilpailua. Vasta 37 minuutin kohdalla Santeri Rinta-Huumo antoi nopean kulmapotkun Valtteri Karjalaiselle, joka keskitti sen maalille ja Santeri Kaarnalehto käytännössä katsoen murjoi pallon päällään SJK:n verkkoon. Todellinen tahtomaali isolla T:llä! Kannattajia piinanneiden viimeisten minuuttien ajan peli pysyi upeasti pelanneiden lepalaisten hallussa ja niin tuomari päätti pääsiäistrillerin loppuvihellyksellään 1-0 lukemiin ja vapautti LePan pojat ansaittuun, villiin juhlintaan.

Koleassa Tallinnassa ripustettiin riemuiten lepalaisten kaulaan kultaiset mitalit ja kapteeni Santeri Rinta-Huumon nostaman pytyn ympärillä juhli upea joukkue, jossa kapteenin lisäksi pelasivat Alex Ramula, Eelis Roos, Santeri Karjalainen, Arez Goshnaw, Leo Laukka, Eetu Massinen, Iivari Aittokoski, Valtteri Karjalainen, Santeri Kaarnalehto ja Daniel Asiedu. Voittamattoman pelisysteemin loivat valmentajat Pasi Laukka ja Jani Kaarnalehto. Joukkueen huollosta vastasi tehokkaasti Pekka Massinen ja koko voitokkaan reissun lankoja piti käsissään joukkueenjohtaja Olli Ramula.  

LePan taival Tallinnassa oli vakuuttava. Poika lähti kotiin, maaliero viidessä ottelussa 19-1 ja viimeisetkin pullanmurut pöydältä putsasi joukkueen Eelis Roos, joka valittiin ”MVP”:ksi, eli turnauksen parhaaksi pelaajaksi!

Hyvä pojat, valmennus, joukkueenjohto ja huolto!

TallinkSiljan M/S Starilta nousi sunnuntai-iltana Helsingissä maihin joukko iloisia lepalaisia Tähtiä!

 

Jutun kirjoittaja: Antti Rinta-Huumo