Pelinohjaajakurssilla vielä tilaa

5.5.2010

Espoon erotuomarikerhon järjestämällä pelinohjaajakurssilla on vielä tilaa. Kurssi pidetään ke 19.5. sisältäen pelkästään teoriaosan aiemmista tiedotteista poiketen.

LePa, FC Kasiysi ja FC Espoo järjestävät yhdessä pelinohjaajakurssin halukkaille omille junioreille ja vanhemmille. Kurssi on ensimmäinen askel tuomaritoiminnan aloittamisessa.

 

Kurssi pidetään keskiviikkona 19.5. Leppävaaran urheilupuiston Stadionin kahviossa klo 17-21. Kurssille osallistujilla tulisi olla mukana muistiinpanovälineet sekä ennakkotehtävä tehtynä. (tässä alla) Kurssilla on kahvitarjoilu, muuten tarvittaessa omat eväät.

 

Kurssi on maksuton, ja ilmoittautumisoikeutettuja ovat kaikki ne, jotka tämän kalenterivuoden aikana täyttävät vähintään 14 vuotta. Kurssin jälkeen kurssilaisilla on oikeus toimia pelinohjaajina leikkimaailman otteluissa.

 

Ennakkotehtävät:

 

1.         Tutustu etukäteen Kaikki Pelaa –sääntöihin

http://palloliitto.fi/kaikki_pelaa/materiaalit/esitteet_oppaat

 

a)         Leikkimaailman (11v ja nuoremmat)

b)         Kaverimaailman (12-15 vuotiaat)

c)         Tulevaisuusmaailman (16-19 vuotiaat)

 

2.         Vastaa seuraaviin sääntökysymyksiin

Tämä tehtävä tarkastetaan kurssilla! Vastaa jokaiseen kysymykseen kunnolla!

JATKA TARVITTAESSA KÄÄNTÖPUOLELLE!!!

 

1.         Voiko pallo osua käteen niin, ettei tuomarin/pelinohjaajan kuulu reagoida siihen? Jos voi, niin miten?

 

2.         Erään joukkueen vanhemmat huutavat 11-vuotiaiden pelissä asiattomia kommentteja vastustajalle ja pelinohjaajalle. Voiko ottelua tuomitseva pelinohjaaja poistaa vanhemmat kentän laidalta? Miksi?

 

3.         Puolustaja potkaisee vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta omalle maalivahdilleen, joka ei huomaa tätä vaan pallo menee suoraan maaliin. Miten peliä jatketaan?

 

4.         Pallo osuu hyökkääjää käteen vastustajan rangaistusalueella. Pelinohjaaja tulkitsee tämän käsivirheeksi ja viheltää pelin poikki. Miten peliä jatketaan? Miksi?

 

 

5.         Joukkue X tekee maalin. Katkaistuaan pelin pelinohjaaja huomaa, että puolustavalla joukkueella on liikaa pelaajia kentällä. Miten peliä jatketaan? Miksi?

 

 

 

Lisätiedot:

 

Rölli, mikko.taivassalo@leppavaaranpallo.com

045-2770005