RoPS pyöritti Espoon Ykköstä

5.7.2010

Kierroksen kärkikamppailussa lauantaina sarjajohtaja RoPS näytti kaapin paikan espoolaisisännille viemällä pisteet tuloksella 2-4 (0-3).

Sambialaisten samba tehokasta

Ottelun alku lupasi tasaista kamppailua, kun molemmat joukkueet saivat heti oman pelinsä käyntiin ja rakentelivat hyvällä syöttöpelillä hyökkäyksiä. Molemmat maalivahdit pääsivät torjuntahommiin jo ottelun alussa. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain vierasjoukkue, jonka ensimmäinen osuma syntyi 22. minuutilla. Oikealta laidalta noussut Janne Turpeenniemi keskitti maalille, missä pallon sai Chileshe Chibwe, joka toimitti sen verkon perille.

Maalin jälkeen espoolaispeli sekosi, ja Rovaniemen vikkelät sambialaisvahvistukset saivat pyöritellä peliä miten tahtoivat. Seuraava maali tuli seitsemän minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa pallo tuotiin ylös vasemmalta, sen jälkeen hyvä puolen vaihto oikealle ja Christopher Musonda toimitti pallon maaliin. Kolmannessa maalissa rovaniemeläisillä oli onnea mukana. Pallo jäi kulman jälkitilanteessa pyörimään maalin edustalle, mistä Nchimunya Mweetwa onnistui tökkäämään pallon maaliin.

Tämän jälkeen kotijoukkue teki pari pelaajavaihtoa. Keskikentälle Lauri Hakasen tilalle tuli Toni Roschier ja puolustuksessa Sixten Björkstrandin korvasi Pauli Kuusijärvi. Tuoreet voimat toivat espoolaisten peliin jälleen virtaa, ja ensimmäisen jakson loppu mentiinkin enemmän espoolaisten komennossa. RoPSin puolustus ja maalivahti Arto Vikman kuitenkin hoitivat hommansa, eikä Espoo saanut kavennusmaalia.

Toisen jakson alku mentiin samoin nuotituksin kuin ensimmäinenkin, eli molemmat joukkueet saivat oman pelinsä kulkemaan. 55 min pelin jälkeen tilanne oli kuitenkin jo 4-0, kun Chanda Mwaba laukoi hyvän kuvion jälkeen pallon maaliin. Vain minuuttia myöhemmin verkko heilui toisessa päässä. Espoon kavennusmaali syntyi kauniin syöttelykuvion päätteeksi, kun Claudio Matrone pääsi laukomaan pallon maaliin.

Tämän jälkeen RoPS teki pari pelaajavaihtoa. Christopher Musonda sekä puujalan saanut Stephen Kunda otettiin pois kentältä, ja tämän jälkeen joukkue ei saanut enää samanlaista iskua ja latausta peliin. Niinpä hallinta siirtyi Espoolle, joka haki vimmatusti kavennusta. 2-4 loppulukemat syntyivät vapaapotkusta, Joni Korhonen antoi ja Carl Forsström laukoi pallon maaliin.

Ottelun lopussa espoolaisilla oli vielä muutama hyvä maalipaikka, mutta laukaukset suuntautuivat joko ohi maalin tai Vikmanin näppeihin. Myös toisessa päässä Timo Aaltonen joutui töihin, ja koppasi mm. yhden läpiajotilanteen.

Molemmat valmentajat löysivät joukkueidensa esityksistä hyvää, mutta myös petrattavaa. 

 - 4-0 –tilanteessa me lopetimme pelaamisen, ja toisella jaksolla oltiin kyllä huonoja. Totta kai olen tyytyväinen neljään maaliin, mutta puolustukseen ei voi olla tyytyväinen, kun kaksi maalia päästettiin. Jos mielimme Veikkausliigaan, meidän täytyy pystyä pelaamaan omalla taitotasollamme. Fyysisesti Espoo oli joillakin osa-alueilla parempi, ja heillä oli hurja taisteluhenki. Annan kyllä kreditit vastustajalle, kun eivät 0-4 –tilanteessakaan lopettaneet pelaamista, jutteli RoPSin valmentaja John Allen.

- RoPS oli tosi vahva hyökkäyskolmanneksella ja käänsi pelin pallonriiston jälkeen nopeasti eteenpäin. Tähän ei ensimmäisellä jaksolla löydetty riittäviä lääkkeitä. Pauli Kuusijärven ja Toni Roschierin sisääntulon myötä meidän pallollinen pelaaminen parani selvästi. Vaikka RoPS ansaitsi voiton, me pystyimme luomaan enemmän maalipaikkoja kuin parissa edellisessä ottelussa yhteensä. Lisäksi olen ylpeä siitä, miten joukkue pelasi loppuun saakka, vaikka pahimmillaan oltiin neljän maalin tappioasemassa, kertoi Espoon valmentaja Rami Luomanpää.