UEFA Playmakers käynnistyy Leppävaarassa

31.3.2022

Playmakers-ohjelman tavoitteena on tarjota 5–8-vuotiaille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua jalkapalloon sekä oppia liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja. Vuoden 2021 aikana yli 2 500 tyttöä tutustui ohjelman kautta uuteen harrastukseen. LePassa näitä uusia tutustujia oli noin 50. Uuden jalkapallokauden kynnyksellä mukana ohjelmassa on myös täysin uusi tarina elävöittämään ensimmäisiä treenikertoja pienten lasten kielelle. Meillä LePassa tämä uusi tarina tulee mukaan syksyn toisella jaksolla. Kevään jakso mennään jo nyt mainostetulla Frozen -tarinalla ja syksyksi toiselle jaksolle tulee uusi Vaiana -tarina.

Ohjelman pohjalta tehtyjen analyysien tulokset osoittavat, että viime vuonna harjoituksiin osallistuneista ja kyselyyn vastanneista tytöistä 78 % kertoi haluavansa jalkapallon parissa ikäluokkansa joukkueissa. Vanhemmista 95 % oli tyytyväisiä heidän lapsensa mukanaoloon ohjelmassa ja kertoi voivansa suositella ohjelmaa tutuilleen. Ilahduttavaa on myös, että lähes kaikki lapset kertoivat oppineensa ohjelmasta elämäntaitoa, kuten kaverien kunnioittamista ja yhteispeliä.

Ympäri Eurooppaa tuhansia lapsia liikuttava ohjelma on ollut mielekäs myös valmentajille.

Olemme iloisia, että UEFA Playmakers otettiin viime vuonna niin hyvin vastaan sekä tyttöjen, vanhempien että seurojen keskuudessa ympäri Suomen. Erityisesti harjoitusten ohjaajat ovat tehneet valtavan upeaa työtä, ja pelaajien lisäksi haluamme kannustaa myös heitä kehittymään lajin parissa”, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

LePa haluaa olla kehittämässä jalkapallon asemaan tyttöjen ja naisten keskuudessa suositummaksi harrastukseksi Suomessa ja Playmakers-ohjelma on hyvä osa tätä tavoitetta. Erilainen lähestymistapa on mahdollistanut meille tavan tavoittaa uusia tyttöjä, jotka eivät vielä ole kokeilleet tai harrastaneet jalkapalloa. Playmakers-toiminta rohkaisee toivottavasti vielä useampia tyttöjä kokeilemaan uutta harrastusta matalammalla kynnyksellä. Siitä on helpompi tapa jatkaa mukaan seuran joukkuetoimintaan. Lähdemme uudella innokkuudella toteuttamaan ohjelman toista kautta huhtikuusta.", sanoo LePan tyttöpuolen valmennuspäällikkö Timo Rönkkö.

Uusi tarina Vaiana elävöittää harjoituksia pienten pelaajien kielelle

UEFA Playmakers -harjoituskertoja on elävöitetty Disneyn tunnettujen tarinoiden kautta. Viime vuonna harjoituksissa tutustuttiin jalkapalloon Disneyn Frozen 2 ja Ihmeperhe -tarinoiden kautta. Tänä vuonna uutena mukaan tulee Disneyn Vaiana –tarina (eng. Moana). LePassa Vaianan tarinaan pääsee tutustumaan syksyn toisella jaksolla, kevään ensimmäinen jakso liikutaan Frozen-tarinan parissa.

”Jalkapallo on jalkapalloa, ja harjoitusten pääfokus on jalkapalloilullisten, liikunnallisten ja sosiaalisten taitojen opettelussa. Jotta voimme luoda tämän lasten maailmaan sopivalla kielellä, Disneyn tarinat rytmittävät harjoituksia. On hienoa, että nyt mukana on myös monipuolinen seikkailijahahmo Vaiana. Toivomme ohjelmaan kuuluvien harjoituskertojen innostavan jälleen uusia tyttöjä mukaan jalkapallojoukkueiden pariin”, Palloliiton seurakehittäjä Silja Ranta sanoo.

”Toivotamme kaikki alueen tytöt tervetulleiksi treeneihin tutustumaan harrastukseen. Aiempaa osaamista ei tarvita, vaan harjoitukset alkavat liikunnallisiin taitoihin ja palloon tutustumalla”, Leppävaaran Pallon toiminnanjohtaja Jari Kujala sanoo.

Leppävaaran Pallossa ilmoittautuminen on käynnissä Playmakers -harjoituksiin, ensimmäinen kerta pidetään tiistaina 26.4. Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia.

Lisätiedot: Timo Rönkkö valmennuspäällikkö timo.ronkko@leppavaaranpallo.com , puh. 050 514 2655