Huikea Suomen Cup -jännäri Leppävaarassa

18.4.2024

Mikä ilta, mikä peli - ja miten lähellä lopulta Cupin taika oli tuoda ison yllätyksen ennakkoasetelmat huomioiden.

Tiistaina pelattiin LePan miesten lähihistorian kovimmista peleistä, kun Suomen Cupin 3. kierroksella vastaan on Ykkösessä pelaava EPS, joka on alkavalla kaudella myös korkeimmalla sarjatasolla pelaava espoolaisseura miesten jalkapallossa. EPS aloitti cup-taipaleensa tältä kierrokselta. LePa puolestaan eteni 3. kierrokselle kahdella komealla voitolla - 1. kierroksella kaatui Vitosen FC Inter Vuosaari peräti 9-1 ja 2. kierroksella Nelosen kärkipäähän ennakoitu SUMU/sob 2-1.

Vierailijat siirtyivät ottelun alussa johtoon, mutta kotijoukkue oli tänään rautaa ja kykeni pääosin pitämään vierailijat pois hyviltä maalintekosektoreilta. Vaarallisimmat tilanteet maalin lisäksi vierailija kykeni luomaan kulmapotkuista, joissa valkovihreillä oli haasteita.

Toisen puoliajan ensimmäinen puolikas oli LePalta niin hienoa jalkapalloa, ettei sellaista ole hetkeen nähty. LePan kykeni hallitsemaan peliä ja otteet keräsivät ylistystä sekä vastustajilta että neutraaleilta katsojilta. Työ sai palkintonsa, kun Eero Hirvonen laittoi pallon maaliin toisella yrittämällä EPS:n Heikki Louhivaaran torjuessa ensimmäisen yrityksen. Pallonhallinta siirtyi maalin jälkeen enemmän EPS:lle ja harmillisesti erittäin hienosti matalassa blokissa puolustanut kotijoukkue siirsi itse pallon omaan maaliin 75min kohdalla. Viisi minuuttia myöhemmin EPS sai pilkun, josta tilanteeksi 1-3. Jossiteltavaakin kotijoukkueelle jäi, sillä hienon ottelun keskikentällä pelannut Jesse Mäki-Tanila kaadettiin 1-1 tilanteessa boksin sisällä. Pilli löytyi kuitenkin tällä kertaa vain LePan boksin tilanteessa.

Joka tapauksessa Leppävaarassa nähtiin hieno näytelmä. "Kolminumeroinen määrä katsojia, loistavaa kannustusta sekä kotijoukkueen fanijoukolta että junnufaneilta, upea miesten edustusjoukkue ja huikea tapahtuma. Voimme olla yhdessä ylpeitä.", totesi LePan valmennuspäällikkö Otto Oja ottelun jälkeen. "Tästä on hienoa jatkaa kohti Nelosen kauden avausta ensi viikolla", hän jatkaa.

LePa – EPS 1–3 (0–1)
9'0–1Ville Kiiski
64'1–1Eero Hirvonen
75'1–2oma maali
80'1–3Mourad Amehri (rp)

Katso myös EPS:n raportti ottelusta:
https://www.espoonpalloseura.fi/2024/04/17/eps-jatkoon-suomen-cupissa-lepa-taisteli-uhrautuvasti/

LePan miesten Nelosen kausi alkaa keskiviikkona 24.4. Säterinniityn tekonurmella klo 20:15 paikallisottelulla FC Honka/3:a vastaan. Koko otteluohjelman löydät Palloliiton tulospalvelusta.

Kuva: Henri Andell
Kuva: Henri Andell
Kuva: Henri Andell