Lepan huhtikuun toiminnasta päätökset alkavalla viikolla

22.3.2020

Leppävaaran Pallo r.y.

Lepan huhtikuun toiminnasta päätökset alkavalla viikolla

‍On ollut ilahduttavaa havaita, että koronaepidemian poikkeusoloissa valtaosa jäsenistöltä tulleesta palautteesta on ollut kannustavaa ja tsempannut jatkamaan ponnisteluja leppävaaralaisen futiksen eteen näissä epävarmuuden oloissa sekä niiden jälkeen. Näin myös LePassa toimimme. Tämä tarkoittaa toiminnan nopeaa sopeuttamista vallitseviin oloihin niin hyvin kuin alati muuttuva tilannekuva sen mahdollistaa. Tämä tarkoittaa myös sen varmistamista, että seura ei kriisin aikana kuihdu toimintakyvyttömäksi, vaan pystyy huolehtimaan välttämättömistä nykyhetken ja tulevaisuuden asioista sekä myös nopeasti palaamaan normalisoituvaan toimintaan, kun sen aika koittaa.

Johtokunta on tehnyt alustavat päätökset huhtikuun toiminnan linjauksista. Myös sitä seuraaville kuukausille on jo hahmoteltuna jatkolinjauksia, mutta niitä joudutaan varmasti vielä tarkentamaan huhtikuun aikana yleisen tilannekehityksen mukaan. Huhtikuun linjaukset ovat tässä vaiheessa vielä alustavia, koska ne tullaan ennen lopullista toimeenpanoa käymään läpi jokaisen ikäluokan johdon kanssa. Tämä tapahtuu ensi viikon alkuun mennessä, jonka jälkeen johtokunta vahvistaa päätökset niin, että ne olisivat kommunikoitavissa keskiviikkona. Tämä valitsemamme Palloliiton suosittelema etenemismalli on hyvä etenkin siinä, että se takaa seuran aktiivitoimijoiden kattavan kuulemisen.

Keskustelut henkilöstövaikutuksista käynnistyivät henkilöstön kanssa heti viime maanantaina. Vaikka LePalla ei olekaan velvoitetta lakisääteiseen muodolliseen yt-menettelyyn, haluamme kuitenkin toimia tässä poikkeustilanteessa erittäin tiiviissä yhteistyössä henkilöstömme kanssa. Henkilöstö valitsi keskuudestaan kaksi edustajaa, jotka ovat olleet aktiivisesti mukana poikkeustilanteen ratkaisujen suunnittelussa. Onkin ollut hienoa todeta, että meillä on ollut yhteinen päämäärä löytää parhaat ratkaisut, joissa kohtaa niin pelaajien, henkilöstön kuin seurankin yhteinen etu. Luotan siihen, että valtaosa jäsenistöstämme on mukana tässä yhteishengessä, jota tarvitaan nyt koko suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kustannussäästöjen rinnalla on lisäksi päätetty avata uusia varainkeruun kanavia. Myös niiden valmistelu on käynnissä, jotta ne voitaisiin lanseerata mahdollisimman pian. Niissä toivottavasti pystymme hyödyntämään seuran laajaa kontaktipintaa. Julkisessa keskustelussa on myös ollut esillä urheiluseurojen mahdolliset erityistuet. Niiden varaan emme tässä tilanteessa voi laskea, mutta parhaassa tapauksessa ne tuovat toteutuessaan tälle vuodelle lisävoimavaroja.

Tällä hetkellä on siis mahdollista jatkaa vain omatoimista harjoittelua. Sen osalta on tärkeää muistaa, että pelailu on nyt kielletty eikä harjoittelussa saa muutenkaan ottaa kontaktia toiseen pelaajaan. Jokaiselle joukkueelle suunnitellaan viikoittainen omatoimisen harjoittelun ohjelma, jossa otetaan huomioon ikäluokan mukainen taitojen oppimisen herkkyyskausi sekä joukkueen taitotaso ja kausiharjoittelusuunnitelma. Harjoitteilla on tarkoitus ylläpitää ja kehittää pelaajien jalkapallotaitoja (esim. pallonkäsittely, syöttäminen/1.kosketus, laukominen) sekä fyysisiä ominaisuuksia pallon kanssa ja ilman (nopeus/ketteryys, koordinaatio/vartalonhallinta, kestävyys). Vanhemmissa ikäluokissa pelaajille voidaan antaa myös pelipaikkakohtaisia harjoitteita. Harjoitusmateriaalissa hyödynnetään valmiita harjoitteita esimerkiksi Palloliiton aineistosta. Jatkossa lisääntyy myös seuran itse tuottama täsmämateriaali. Seurantaan ja ohjaukseen käytetään mm. harjoituspäiväkirjoja ja etäkeskusteluja. Harjoitteiden viestintä on jo tällä viikolla käynnistynyt joukkueissa, mutta vielä on voinut olla joukkuekohtaisia eroja harjoitteiden jakelussa. Alkavalla viikolla panostetaan seuratasoisesti siihen, että ohjauksen laatutaso saadaan kaikissa ikäluokissa tavoitetasolle.

Poikkeustilanne tulee luultavasti jatkumaan vielä jonkin aikaa. Sekin aika taas koittaa, että päästään harjoittelemaan ja pelaamaan normaalisti. Pidetään pallo liikkeellä, niin jaksetaan tämän vaikean jakson yli ja pysytään vireessä tauon jälkeen tuleviin otteluihin.

Terveisin,
Kerkko Ruuskanen
Puheenjohtaja, Leppävaaran Pallo r.y.