LePa kehittää pelaajapolkuaan

1.9.2019

‍LePa kehittää pelaajapolkuaan

 

LePa on viimeisten vuosien aikana kehittynyt voimakkaasti monella saralla. Nyt LePa haluaa asettaa riman entistä korkeammalle etenkin pelaajapolun osalta. Tärkein tehtävämme on tarjota laadukas ja houkutteleva pelaajapolku olosuhteineen kaikille seuramme jalkapalloilijoille. Se tarkoittaa, että meidän on kehitettävä toimintaamme harrastuksena ja liikuntana jalkapalloa pelaavista lähtien aina korkeimpaa kilpatasoa tavoitteleviin pelaajiin. 

LePan kilpapolku on D12-ikäluokasta alkaen rakennettu FC Espoo seurayhteisöön yhdessä Kasiysin, KaPyn ja PEPin kanssa. Emme voi tällä hetkellä olla täysin tyytyväisiä tämän kilpatoiminnan tasoon emmekä siihen, miten se nivoutuu yhteen muun toimintamme kanssa. Olemme jo jonkin aikaa pyrkineet vaikuttamaan asioiden korjaamiseksi, mutta emme ole siinä onnistuneet. Tästä johtuen LePa on irtisanonut seurayhteisön taustalla olevan kasvattajaseurasopimuksen.

LePa tulee loppuvuoden aikana keskittymään kilpapolun perinpohjaiseen kehitystyöhön. Toivomme, että löydämme yhteistyöseurojemme kanssa tavan arvioida nykyisen kilpapolun realistiset kehittämismahdollisuudet, mutta olemme käynnistäneet yhteistyökeskustelut myös vaihtoehtoisten kilpapolkujen suunnittelemiseksi. Vaikka tämän osalta päähuomio onkin kilpapolussa, tehdään tulevat ratkaisut kaikki pelaamisen tasot ja niiden tarpeet huomioiden.

Kasvattajaseurasopimuksen irtisanominen ei astu voimaan välittömästi. Yhteistyö seurayhteisössä jatkuu toistaiseksi, mutta tällä hetkellä LePa ei ole sitoutunut nykyiseen kilpapolkuun pitkällä aikajänteellä. Kilpapolun murrosvaiheesta johtuen 2008-ikäluokan kilpapelaajille tarjotaan D12- ikäluokan ajan mahdollisuus jatkaa LePassa seuran täysimittaisen pelaajakehityksen tukemana. Tämä takaa pelaajille varmimman tien LePan tulevaan kilpapelaajapolkuun riippumatta siitä, perustuuko se edelleen nykyiseen seurayhteisöön vai muulla tavoin rakentuvaan pelaajapolkuun.

Kehittäminen tarkoittaa muutosta, joka tuo aina mukanaan kysymyksiä ja haasteitakin. LePa on perusteellisen harkinnan pohjalta vakuuttunut, että nyt on panostettava tähän muutokseen ja vietävä toimintaa eteenpäin. Seuran vastuulla on taata parhaat kehittymismahdollisuudet pelaajillemme, joita varten LePa ylipäänsä on olemassa. Pyrimme parhaamme mukaan tiedottamaan kehitystyön vaiheista sen edetessä.

Otamme myös mielellämme vastaan mielipiteitä ja kysymyksiä, joita voi lähettää osoitteeseen lepa.kehittyy@leppavaaranpallo.com

 


Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Mikko Taivassalo, 0452770005