Espoon Ykkönen avasi heti pistetilinsä

27.4.2010

Ykkösen avausotteluun espoolaiset matkasivat Kotkaan. 1200 katsojan edessä joukkue taisteli hienosti ja tuloksena oli 0-0 tasuri hyvänä kotijoukkueena tunnettua KooTeePeetä vastaan.

Hieno sarja-avaus Ykkösessä

Kotkan Arto Tolsa –areenan nurmi oli vielä kevät(kyntö)kunnossa, eli joukkueiden ensimmäisen Ykkösen pelin olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Noin 1200 katsojaa oli todistamassa, kun kaikkiaan kuusi espoolaispelaajaa debytoi Ykkösessä. Ensikertalaisista etenkin Fidan Seferi, Toni Roschier ja Niko Perera saivat ottelun jälkeen kiitosta joukkueen vastuuvalmentajalta, Rami Luomanpäältä.

- Koko joukkue pelasi hienon pelin. Muutamassa viimeisessä harjoitusottelussamme ei ole näkynyt oikeanlaista intohimoa, mutta nyt asenne ja tunnetaso olivat juuri kohdallaan, kiittelee Luomanpää.

 

Ensimmäisellä jaksolla FC Espoon parhaat maalipaikat olivat Fidan Seferin saksipotku noin 10 metristä, vain hieman ohi maalin, Joni Korhosen vain muutaman sentin maalin takanurkan yli mennyt laukaus ja saman miehen hyvä haasto boksin sisälle, jossa hänet kaadettiin espoolaisten mielestä rankkarin arvoisesti. Tuomari kuitenkin tulkitsi Korkin filmanneen ja jätti näin ollen pilkun viheltämättä. Myös kotkalaisilla oli muutamia läheltä piti tilanteita, mutta Espoon puolustajat pääsivät hyvin peittämään laukaukset. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli hyvin tasainen.

 

Toinen jakso oli enemmän kotkalaisten hallintaa, mutta espoolaiset pääsivät kuitenkin erittäin vaarallisiin maalintekotilanteisiin. Fidan Seferin nosto yli vastaan tulleen maalivahti Iiskolan meni vain hieman maalin yli.  Samoin Faton Seferi pääsi laukaisupaikoille, mutta osoite ei ollut ihan kohdallaan. Koko ottelun paras maalipaikka oli kotkalaisilla vain noin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kotkalaispelaaja pääsi hyvästä poikittaissyötöstä yrittämään maalia aivan vapaasti noin 8 metristä. Espoolaismaalissa hyvin torjunut Oscar Forsström venyi loistavaan pelastukseen ja tuloksena oli vain kulmapotku.

 

Kotkalaiset hakivat lopussa voittoa melkoisella riskilläkin, mikä avasi Espoolle hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia. Hieman järkevämmällä pelaamisella ja laadukkaammilla ratkaisuilla maalitilanteita olisi voinut tulla enemmänkin.

 

- Huonokuntoisen nurmen vuoksi pelin jalkapalloilullinen taso ei noussut mitenkään päätä huimaavaksi. Molemmat joukkueet haluaisivat pelata enemmän kontrolloituja hyökkäyksiä, mutta kentästä johtuen jouduttiin pelaamaan vähän liiankin suoraviivaisesti, Luomanpää analysoi.

 

Pistetilin avaaminen heti ensimmäisessä ottelussa oli osoitus siitä, että joukkue on Ykköseen vaadittavalla tasolla. Nollapelin pelaaminen puolestaan kertoo joukkueen hyvästä puolustuspelaamisesta. Seuraavaksi FC Espoo valmistautuu kotiotteluun FC Hämeenlinnaa vastaan. Keskiviikkona 5.5. Leppävaaran urheilupuistossa pelattavaan otteluun joukkue toivoo runsaslukuista ja äänekästä kotiyleisöä.

 

 - Oli hienoa, että myös vierasottelussa oli kourallinen meidän omia kannattajia - kiitos heille! Tästä on hyvä lähteä ensimmäiseen kotiotteluun. Meidän tulee pystyä säilyttämään sama taso jatkossakin, kehittää omaa pallollista pelaamistamme sekä parantaa viimeistelyä, niin myös voittoja alkaa kertyä tilille, summaa Luomanpää.

 

Seuraava ottelu ke 5.5. klo 18.30 FC Espoo – FC Hämeenlinna, Leppävaaran urheilupuisto

Liput:
aikuiset 10 €, lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 5 €.

Kannattajakausikortti 100 euroa/kpl (sisältää ilmaisen kupillisen kahvia joka pelissä – nyt loppui kolikoiden kanssa sählääminen puoliajalla!)

Normaali kausikortti 70 euroa/kpl

Erikoiskausikortti - opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 35 euroa/kpl

HUOM! Myös kausikortit myynnissä ennen peliä, varaathan käteistä mukaasi.