Espoon Ykkönen haki pisteet Kokkolasta

17.5.2010

FC Espoo otti seuran ensimmäisen vierasvoiton miesten ykkösessä kukistamalla KPV:n 1-2 (0-2). Espoon molemmat maalit viimeisteli Fidan Seferi.

Ottelun alku oli Espoolta nihkeää pelaamista - pitkä junamatka ja lämmin keli aiheuttivat pientä uneliaisuutta. Alun verryttelynomaisen pelin jälkeen joukkue sai rivit kasaan ja puolustaminen toimi hyvin saaden aikaan hyviä katkoja, joista päästiin vastahyökkäyksiin. Vastustaja saatiin juoksemaan omaa maaliaan kohti ja samalla hyödynnettiin joukkueen omaa juoksunopeutta.

Ensimmäinen maali syntyi 15 minuutin kohdalla Claudio Matronen hyvästä linjan taakse suuntautuneesta keskityksestä, jonka Fidan ohjasi maaliin.

Vastustajakin sai tämän jälkeen omaa pallollista pelaamistaan käyntiin ja samalla espoolaisten liike hieman hiipui, joten peli tasoittui.  Laitoja hyödynnettiin kuitenkin edelleen hyvin, ja Fidan voitti  kärjessä pääpalloja. Espoon toinen maali syntyi, kun Joni Korhonen pääsi ajamaan päätyrajaa kohti ja syöttämään matalan Fidanille, joka sai vastustajan puolustuksen välistä lauottua pallon maaliin.

Tauolla Fidan vaihdettiin pois, kun vanha nivusvamma alkoi vihoitella. Tauon jälkeen Espoo joutui alakynteen. Vastustaja pelasi pitkiä palloja Irakli Sirbiladzelle ja sai hyvin painetta maalille sekä useita kulmia, vapareita ja pitkiä sivurajaheittoja hyökkäysalueella. Espoolaisten rohkeus pelata puuttui ja pallo pysyi tiukasti vasemmassa laidassa, jolloin oikealla ei saatu Joni Korhosen taitoja käyttöön. KPV:n maali syntyi kulmapotkusta, Espoon maalivahdin ja toppareiden virhearvioinnista. Vastustajan maalista vastasi georgialainen Sirbiladze.

Maalin jälkeen KPV:n painostus jatkui. Sirbiladze iski pallon toistamiseen verkkoon, mutta tilanne oli espoolaisten onneksi paitsio. Espookin sai muutaman tilanteen vastahyökkäyksistä, mutta palloa ei saatu maaliin.

- Toisen jakson alun puoli tuntia oltiin pyörityksessä. Yritettiin liian suoraviivaisesti maalille eikä maltettu pitää palloa ja juoksuttaa vastustajaa, Espoon vastuuvalmentaja Rami Luomanpää arvioi.

- En ole tyytyväinen toisen jakson peliin, mutta olen tosi tyytyväinen siihen, että pisteet tuli kotiin. Aina pelin ei tarvitse olla kaunista, pitää myös pystyä puolustamaan, kuten tänään tehtiin. Tämä on balsamia haavoihin Kemissä kärsityn viime hetken tappion jälkeen, helpottunut Luomanpää kertoi.

 

Espoon Ykkösen seuraavat pelit:

su 23.5. FC Espoo – FC PoPa Leppävaaran Stadion klo 18.30

pe 28.5. FC Espoo – OPS-jp  Leppävaaran Stadion klo 18.30