FC Espoo lähtee haastamaan PoPaa

20.5.2010

FC Espoo – FC PoPa su 23.5. klo 18.30 Leppävaaran Stadionilla

Yksi Ykkösen tämän kauden ennakkosuosikeista, FC PoPa Porista, on saalistanut neljästä ensimmäisestä pelistä kaksi voittoa, yhden tasurin ja tappion, eli kasassa seitsemän pistettä. Samanlaisen saldon on kerännyt myös nousijajoukkue FC Espoo. FC PoPan edellinen ottelu päättyi tappioon kotona RoPS:ia vastaan, joten Espooseen matkaa sunnuntaina taatusti ärhäkkä porilainen karhulauma.

- PoPa oli jo harjoituskaudella tosi vahva, ja nyt joukkuetta on vielä täydennetty ulkomaalaisvahvistuksilla - harkiten ja laadukkaasti. Seura on asettanut tavoitteeksi nousun, ja panostukset ovat sen mukaiset. Toisaalta joukkue kärsi tappion edellisessä ottelussaan toiselle nousijakandidaatille RoPS:ille, ja pelasi avausottelussaan tasurin FC Hämeenlinnaa vastaan, mitkä kertovat joukkueen haavoittuvuudesta, arvelee FC Espoon vastuuvalmentaja Rami Luomanpää.

FC Espoo pääsee vasta nyt pelaamaan oikealle kotikentälleen, Leppävaaran Stadionille. Ensimmäinen kotiottelu pelattiin viereisellä tekonurmella, jonka katsomokapasiteetti oli täysimääräisesti käytössä, kun peliä oli seuraamassa reilut 400 katsojaa. Nyt espoolaisodotukset ovat korkealla yleisömäärän suhteen, ja toki joukkue halajaa pelaamaan Stadionin kotinurmelle.

Espoolaisten oma kauden avaus on sujunut mallikkaasti. Pelillisesti esitykset ovat olleet välillä ailahtelevia, mutta joukkue on napsinut pisteitä, vaikka peli ei aina ihan pelikirjan mukaisesti ole sujunutkaan.

- Joukkueen terveystilanne on hyvä ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Kokkolasta haetun voiton myötä myös itseluottamus on kohdallaan. Sunnuntaina kentällä on vastakkain kaksi pelaavaa joukkuetta, ja uskon, että katsojille on luvassa viihdyttävä ottelu. Myös kentän pitäisi olla hyvässä kunnossa, tosin jälki perjantaina käytävien ruotsinkielisten koulujen liikuntakarkeloiden jälkeen on arvoitus, kertoo Luomanpää.

FC Espoo – FC PoPa su 23.5. klo 18.30 Leppävaaran Stadionilla