LePan T97 pallotyttöinä perjantaina

26.5.2010

Ensimmäinen sarjanousijoiden kohtaaminen Ykkösessä nähdään perjantaina 28.5., kun OPS-jp Oulusta saapuu FC Espoon vieraaksi Leppävaaran Stadionille.

Suuren jalkapallopersoonan, Miika Juntusen manageroima oululaisjoukkue on lähtenyt kauteen kovin odotuksin, ja visiona onkin nousu Veikkausliigaan. Espoolaiset puolestaan ovat asettaneet tavoitteensa maltillisemmin, eli vähintäänkin sarjapaikan säilyttämiseen. Siihen nähden asetelmat ensimmäisten otteluiden jälkeen ovat joukkueiden välillä päälaellaan, kun Espoo komeilee sarjataulukossa neljäntenä kymmenellä pisteellä. Etumatkaa kahdeksantena oleviin oululaisiin on neljä pistettä.

Oululaisten valmentajana toimii legendaarinen ex-Veikkausliigapelaaja, brasilialainen Luiz Antonio. Valmentajan lisäksi brasseja löytyy myös kentältä. Joukkue pelaa valmentajansa näköistä jalkapalloa, jossa nojataan taitaviin yksilöihin. Klubi 04:stä ottamansa runsasmaalisen voiton jälkeen Oulu kärsi kirvelevän tappion Hämeenlinnalle kotonaan maalein 1-2.

- OPS on jo osoittanut vaarallisuutensa, vaikka peliesityksissä onkin ollut alkukaudelle tyypillistä ailahtelevuutta. Joukkueesta löytyy taitavia yksilöitä, ja jos heille antaa liikaa tilaa, niin he pyörittävät peliä mennen tullen. Meidän pitää onnistua joukkueena puolustuspelaamisessa, pohtii FC Espoon vastuuvalmentaja Rami Luomanpää.

Espoo on kuitannut heti kauden alussa arvokkaat päänahat voittamalla KPV:n ja PoPan, ja joukkueen itseluottamus on kohdallaan. Edellisessä pelissä loukkaantuneiden Faton Seferin sekä maalintekijä Mikko Halosen pelaaminen perjantaina on vielä epävarmaa.

- Nyt mitataan joukkueen henkistä kanttia. Kahteen edelliseen peliin lähdettiin selkeänä altavastaajana, mikä on sopinut meille. OPS ei ole ennakkoon ehkä ihan yhtä kova kuin edelliset vastustajat, mutta hyvään pelivireeseen päästessään joukkue on vaarallinen, ja meidän on silloin pystyttävä parantamaan omaa peliämme, jos aiomme saada pisteitä ottelusta, Luomanpää toteaa.

FC Espoo – OPS-jp perjantaina 28.5. klo 18.30 Leppävaaran Stadion

Liput 10/5 €, kausikortti 70/35 €, Kannattajakausari 100 € (sis. kahvin joka ottelussa). Liput portilta ennen peliä.