FC Espoolle ensimmäinen kotitappio

31.5.2010

Kahden nousijajoukkueen kohtaaminen päättyi perjantaina Leppävaarassa oululaisen OPS-jp:n voittoon maalein 1-2 (0-0). Molemmilla joukkueilla oli pelissä omat hyvät jaksonsa ja myös hyviä maalipaikkoja. Leppävaaran stadionin 420 katsojaa saivat nähdä molempien joukkueiden parasta osaamista, eli taitavaa pallollista pelaamista.

Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin, ja pääsi luomaan pari vaarallista paikkaa oululaisten maalille. Sen jälkeen vierasjoukkue paransi omaa peliään ja ottelu siirtyi enemmän OPS:in hallintaan. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt kumpaankaan kenttäpäätyyn.

Toiselle jaksolle espoolaiset saivat taas hyvän otteen, ja joukkueen pallollinen pelaaminen parani. Ensimmäinen oululaismaali syntyi muutaman peliminuutin jälkeen läpiajotilanteen jälkimainingeissa, kun espoolaispelaaja Sixten Björkstrand tuikkasi pallon omaan maaliin. Oululaiset iskivät toistamiseen reilut 5 minuuttia myöhemmin, kun Matias Juntunen nousi vasemmalta laidalta ja pääsi vapaasti laukomaan pallon kohti maalia. Espoolaisvahti Timo Aaltonen sai näppinsä väliin, mutta ei pystynyt torjumaan laukausta.

- Ensimmäinen maali lamautti meidät jotenkin henkisesti. Sen jälkeen pelattiin huolimattomasti, ja oululaiset pääsivät tekemään heti perään toisen maalin, harmitteli espoolaisten vastuuvalmentaja Rami Luomanpää.

Lopussa kotijoukkue sai juonen päästä jälleen kiinni, ja loi myös muutamia maalipaikkoja. Kavennusmaali syntyi 89. minuutilla, kun Fidan Seferi pääsi laukomaan vaihdosta kentälle tulleen Claudio Matronen esityöstä. Espoolaisten kiri ei kuitenkaan riittänyt tasuriin saakka, vaan OPS vei ottelusta täydet pisteet.

- Harmi, että kavennusmaali syntyi ihan viime minuuteilla. Jos se olisi tullut aiemmin, olisimme voineet vielä taistella pisteistä. Ottelun loppu oli hyvää peliä meiltä, mutta 20 minuutin hyvä jakso ei riitä, pitäisi pelata hyvin täydet 90 minuuttia. Tällä pelillä ei voittoa ansaittukaan, Luomanpää arvioi.

Oululaiset olivat valmistautuneet otteluun huolellisesti, ja valmentaja Luiz Antonio antoi kiitosta peliin jälkeen niin omilleen kuin vastustajallekin.

- Tämä oli hyvä peli meiltä. Tiedettiin ennakkoon, että Leppävaara on vaikea paikka pelata, joten tultiin peliin nöyrällä asenteella. Pelillisesti oli meiltä hyvä esitys ja saatiin tärkeä ja oikeutettu voitto. Meillä Ykkösen ensikertalainen, toppari Iiro Vandel  pelasi hyvin ja pimensi Espoon taitavat hyökkääjät. Täytyy sanoa, että Espoo ei tule olemaan kenellekään helppo vastustaja, Luiz Antonio varoitti muita Ykkösen joukkueita pelin jälkeen.

- Tähän peliin oli henkisesti paljon vaikeampi lähteä, kun ei oltukaan enää altavastaajia. Mutta tämä kuuluu lajiin, ja tappiot kärsitään. Henkisesti tämä kasvattaa, välillä pitää hävitä, jotta nöyryys tekemiseen säilyy, pohti Luomanpää.

Veikkauksen tähdet ottelussa jakoi arvovaltainen raati, eli entiset FC Espoon valmentajat Riku Hirn ja Erkka V. Lehtola, sekä Suomen U21-joukkueen toppari, FC Espoon entinen pelaaja Paulus Arajuuri. Kultaisen tähden vei OPS:n keskikentän Luis Vanderlei, hopeisen Espoon Claudio Matrone ja pronssisen OPS:n maalintekijä Matias Juntunen.

Espoolaisyleisöä oli paikalla reilut 400, ja yleisö eli pelissä hyvin mukana. Aktiivisimmat olivat äänessä koko pelin ajan, mutta viimeisten minuuttien tiukkaan taisteluun syttyi koko katsomo.  Kentän laidalla häärivät tällä kertaa pallotytöt, jotka olivat LePan T97-joukkueesta. Ripeäjalkaiset apulaiset hoitivat hommansa erinomaisesti.