Antti Ruonala aloittanut työt LePassa maanantaina 2.2.

1.2.2015


Antin vastuualueena tulee olemaan mm. U10-U13 ikäluokat, LePan leiritoiminnot sekä jalkapallokoulu. LePalaisille Antti esittäytyy tarkemmin viimeistään valmentajakerhossa ke 25.2.

 Lisää Antin ajatuksia tulossa alkuviikon aikana tähän haastattelun muodossa:

 

Terve Antti, mitäs mies?

-No ihan hyvää kiitos.

Aloitit eilen työt LePassa, miltä on alumetrit maistuneet, miten on hommat lähtenyt käyntiin?

-No hyvin on lähtenyt käyntiin tutustuessa ja opetellessa.

Kerro vähän omasta taustastasi, millainen on ollut valmentaja- ja pelaajaurasi tähän asti?

-Pelaajauraltani olen FC Hongan kasvatti, -86 ikäluokasta ja pelannut siellä D-junioreihin asti. Sen jälkeen perheen kanssa muuttelimme ympäri maailmaa ja seurat vaihtuivat tihäeen asuinpaikan mukaan Singaporea myöden. 17-vuotiaana aloitin sitten valmentamaan FC Kasiysissä -92 syntyneitä poikia jotka olivat silloin 10-11 vuotiaita. Siitä lähtien oma pelaaminen on jäänyt harrastepohjalle, joka jatkuu kuitenkin yhä tulevallakin kaudella Kasiysi Rockyn paidassa. (toim. huom. Antti on todellinen seurayhteisön ilmentymä: töissä LePassa, valmentaa FC Espoossa ja pelaa Kasiysissä)

Ja sitten valmentaminen on jatkunut tähän päivään asti?

-Armeijavuotta lukuunottamatta jatkunut -92 poikien Kasiysin tavoitejoukkueen kanssa, -95 poikien tavoitejoukkueen kanssa (Dn-Cn), Kasiysin tavoitejoukkue -00 syntyneet (yksi vuosi) ja sitten FC Espoon P00-ikäluokan edustusjoukkue Dn-Cn viime vuoteen asti. Tämän lisäksi olen valmentanut eri taito- ja kykykouluissa niin Kasiysin kuin FC Espoonkin väreissä. Viime vuoden marraskuussa aloitin nykyisen valmennusprojektini FC Espoon P02-ikäluokan kanssa yhdessä Anton Väliheikin kanssa.

 

Mitä valmennuskoulutuksia olet käynyt?

-Palloliiton koulutuspolulla olen käynyt alusta asti aina UEFA B-tasoon vuonna 2005, ja vuonna 2013 kävin Nuorten Valmentajakoulu NuVkin, joka on lopputyötä vaille paketissa.

Entä muita opintoja?

-Kisakallion urheiluopistolla olen opiskellut liikuntaneuvojaksi 2009-2011. Ylioppilas olen vuodelta 2005.

 

Minkälaista työkokemusta sinulla on aiemmilta vuosilta?

-2011-2013 olin töissä naapuriseura FC Kasiysissä junioripäällikkönä ja seuravalmentajana ja sen jälkeen viime vuosi meni logistiikka-alalla töitä tehden. Opiskeluaikana ja sitä ennen oli useampia lyhyitä työsuhteita eri toimissa opiskelun ohessa.

 

Millaisia odotuksia sinulla on työskentelystä LePassa valmennuspäällikkönä tulevina vuosina?

 

-Olen iloinen että olen päässyt osaksi LePan organisaatiota ja näen siinä paljon hyvää. Uskon myös että voin omalta osaltani auttaa seuraa kehittymään yhä paremmaksi ja toimivammaksi.

 

Mitä tulee kuulumaan työnkuvaasi LePassa?

-Aika paljon. Vastaan U10-U13 ikäluokkien toiminnasta (tytöt ja pojat) ja sen kehittämisestä. Lisäksi vastuulleni kuuluu leirien suunnittelu ja toteutus, sekä tehoryhmäharjoittelu ja kykykoulutoiminta yhdessä muiden kasvattajaseurojen kanssa. Lisäksi työhöni kuuluu erilaista organisointityötä seurassa sen kehittämiseksi. Näiden lisäksi vastaan LePan jalkapallokoulutoiminnasta sekä aloittavien ikäluokkien tuesta.

 

Kerro vielä suosikkijoukkueesi kotimaassa ja maailmalla?

-Maailmalta se on helppo: Tottenham. Kotimaasta (kohtuullisen pohdinnan jälkeen) ei varsinaista suosikkia ole, mutta jos liigajoukkueista pitäisi valita niin ehkä HJK.

 

Kiitos Antti tästä, ja tarkemmin Anttiin pääsee tutustumaan viimeistään ke 25.2. valmentajakerhossa!

-Joo tervetuloa kaikki seuran valmentajat silloin paikalle!