Koronaohjeet ma 19.4. alkaen

16.4.2021

Pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmä päivitti harrastamiseen liittyvää koronaohjeistusta 15.4. ja se astuu voimaan maanantaina 19.4.2021.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 15.4. että 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu liikuntaharrastustoiminta ulkona avataan maanantaina 19.4.2021. Toiminta on toteutettava jo aiemmin käytössä olleiden terveysturvallisuusohjeiden pohjalta. 

Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa vain vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneille. Kaupunkien hallinnoimissa ulkotiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa vain 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille 19.4.2021 alkaen. Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytys jatkuu ainakin 28.4.2021 asti.

Vaikutus LePan toimintaan 

LePan toiminnassa tulee edelleen tiukasti noudattaa kaikkia voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita ja toimia vastuullisesti. Kaikki harjoitukset järjestetään ilman ylimääräisiä lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Pelinomainen harjoittelu on sallittu niin, että terveysturvallisuusohjeet huomioidaan.

  • Harjoittelun tulee tapahtua vain oman joukkueen kesken. Joukkueet eivät saa kohdata missään vaiheessa. Siksi otteluita, kilpailuita tai turnauksia ei järjestetä toistaiseksi. Joukkueiden keskinäisiä pelejä ja harjoitusotteluita ei saa pelata.
  • Vain pelaajat, valmentajat, valmennuspäälliköt ja huoltohenkilöt voivat mennä kentälle ja kenttäalueelle. Muita pyydetään toistaiseksi välttämään kenttäalueita ja näiden henkilöiden suositellaan käyttävän maskia ulkotiloissakin.
  • Pukukoppien käyttö on edelleen kiellettyä.

Voimme jokainen omalla toiminnallamme edesauttaa taistelussa epidemiaan vastaan, pelien alkua ja mahdollisimman normaalin kesän saavuttamista.