Sosiaalinen media

Tervetuloa mukaan LePaan - Leppävaaran omaan jalkapalloseuraan!

Leppävaaran Pallo on kasvanut 1980- ja 1990-luvun kyläseurasta yhdeksi merkittävimmäksi espoolaiseksi kasvattajaseuraksi. Vuoden 2017 alussa pelaajia oli seurassamme reilusti yli 1000 alkaen jalkapallokoululaisista (5v) päättyen ikämiehiin (35 v ja vanhemmat).  LePa:ssa harrastavat tasapuolisesti sekä pojat että tytöt.

LePa on alueen oma jalkapalloseura! LePa:n toiminta on profiloitunut viime vuosina yhä nuorempiin.  Seura panostaa voimakkaasti alle 12-vuotiaiden toimintaan. Valmennustoimintaa johtaa seuran urheilutoiminnanjohtaja yhdessä kahden kokopäivätoimisen valmennuspäällikön kanssa. Seuran johtokunta vastaa toiminnan ohjauksesta.

Harrastus lähellä kotia! Leppävaaran urheilupuisto ja lähialueen kentät tarjoavat toiminnallemme hyvät olosuhteet ja LePa on mukana kehittämässä niitä edelleen paremmiksi.

Vihreä väri valloittaa Leppävaaran! Leppävaaran Pallo näkyy voimakkaasti alueen katukuvassa: tytöt ja pojat kulkemassa harjoituksiin ja jalkapallokoulut alueen kentillä. Tunnelma tiivistyy edelleen lähestyttäessä urheilupuiston tekonurmia.

OIKEALLA LEPAN SEURA JA HARJOITUSKULTTUURIIN OHJAAVAT DIAT, JOIDEN POHJALTA SEURASSA ON TOIMITTU VUODEN 2016 ALUSTA LÄHTIEN.

Kaikki pääsevät mukaan!  Ikäluokkamalli  on LePa:n toimintamalli. Emme muodosta perinteisiä korttelijoukkueita ("seuroja seuraan"), vaan jokainen ikäluokka toimii yhtenäisenä isona "jalkapalloperheenä".

Leppävaaran Pallo on seurana esillä monessa sosiaalisen median kanavassa ja käyttää niitä ajankohtaisten asioiden välittämiseen, tärkeistä asioista tiedottamiseen, verkostoitumiseen sekä osallistumiseen jalkapallokeskusteluihin ja keskustelevan seurayhteisön kehittämiseen. 

Sosiaalinen media (lyhennetään usein some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä  ja sisällöntuottaja tiedon vastaanottajana olon lisäksi (Wikipedia). 

Seuralla on käytössään:

Facebook - yhteisöpalvelu

Twitter - mikroblogauspalvelu

Youtube - videoiden jakelupalvelu 

Näihin kanaviin sisältöä tuottaa seuran vakituinen henkilökunta.

Lisäksi seuran monilla joukkeilla on omia sosiaalisen median kanavia käytössään.

Pelisääntöjä somen käyttöön

  • Sisällöntuottajana ja keskustelijana: ole kohtelias ja ystävällinen, käytä asiallista arkikieltä
  • Julkaise asiallista sisältöä. Samanlaista, jonka voisit sanoa toiselle myös kasvokkain.
  • Varmista, että toimintasi ja käyttäytymisesi verkossa on LePan arvojen ja toimintaperiaatteiden mukaista ja sopivaa.

  • Varmista, että sisällön julkaisijana sinulla on käyttöoikeus julkaisemaasi materiaaliin (teksti, valokuva, video yms.)

  • Jos huomaat tehneesi virheen, pahoittele pikaisesti ja korjaa asia.
  • Vastaa palautteeseen nopeasti, näin keskustelu säilyy vireänä.
  • Sisällöt voivat levitä laajalle, nopeasti ja peruuttamattomasti.
  • Sosiaalisen median työkalut eivät ole suljettuja, vaan niiden luonteeseen kuuluu jakaminen ja yhteisöllisyys.

Seura suosittelee, että sen joukkueet hoitavat päivittäisen tiedottamisen ensisijaisesti MyClub palvelun kautta tai joukkueiden verkkosivujen kautta. Kaikilla vanhemmilla ei välttämättä ole halua tai mahdollisuutta liittyä sosiaalisen median palveluihin ja tiedottamisessa tulee olla tasa-arvoinen, niin että kaikki saavat tiedon samaan aikaan.

Jos joukkueella on oma sosiaalisen median kanava, pitää sen käytössä noudattaa vähintään yllä olevia periaatteita. Joukkueiden toimihenkilöiden on hyvä myös seurata ja olla tietoinen millä tavalla lasten ja nuorten pelaajien someryhmissä keskustellaan ja viestitään. Kaikkien tulee muistaa ja tukea kaikkien välistä hyvää yhteishenkeä myös vapaa-ajalla tapahtuvassa viestinnässä.