Esittelyssä uudet valmentajat Iida ja Jussi

20.9.2023

Syksyn aikana LePaan on liittynyt kaksi uutta valmentajaa - Iida-Maria Poussa ja Jussi Nikkonen. Tervetuloa mukaan!

Iida-Maria Poussa

Olen 28-vuotias liikunnanohjaaja ja olen valmentanut täyspäiväisesti neljä vuotta. Aloitin valmennuksen HJK:n futiskouluohjaajana. Valmennuskokemusta olen kerryttänyt eri ikäisten junioreiden valmentajana HJK:ssa ja Tampereella Ilveksessä. Tällä hetkellä LePassa vastuualueina minulla on jalkapallokoulut, perhefutis ja valmennus T2017-joukkueessa.

Oma lajitausta on jääkiekon puolella, ja valmennuskokemusta on myös jääkiekon puolelta, mutta kun aloitin työt jalkapallon parissa, niin se vei mennessään. Olen myös itse hurahtanut viimeisen parin vuoden aikana vahvasti padelin pelaamiseen ja valmensin myös viime vuonna junioreita padelissa."

Jussi Nikkonen

Olen pelannut jalkapalloa pienestä lapsesta asti. Aloitin viisivuotiaana jalkapallokoulussa, josta siirryin joukkuetoimintaan.

Olen 33-vuotias ja kotoisin Kouvolasta. Kasvattajaseurani on FC Kouvola. Peliura jäi määräämättömän pituiselle tauolle vuonna 2014 (voiko jalkapalloa koskaan varsinaisesti lopettaa?). Lempipelipaikkani on hyökkäävä keskikenttä ja tykkään enemmän syöttää kuin tehdä maalin. Lempiseurani on Liverpool, jota olen kannattanut yhdeksän vuotiaasta asti. Lempipelaajani on Maradona. Harrastukseni on musiikki ja minulla on oma kotistudio musiikin tekoa varten.

Jalkapallon parissa työskentelyn aloitin vuonna 2013, jolloin aloitin huippu-urheilun myyntineuvottelijana, jonka jälkeen vuonna 2014 lähdin opiskelemaan liikunnan ammattitutkintoa ja siirryin töihin valmentamaan Kouvolan Susissa. Susissa toimin harrastejalkapallovastaavana, johon 5-6-vuotiaiden poikien valmentamista.

Vuonna 2017 siirryin Kouvolan jalkapalloon (KJP) valmentamaan B-tyttöjä. Kauden jälkeen siirryin Kotkaan (FC KTP) valmentamaan alle 10-vuotiaita lapsia. Kotkasta siirryin Valkealaan Kajoon jalkapallojaoston puheenjohtajaksi sekä seurasihteeriksi. Tämän ohella toimin myös KJP:n sihteerinä. Lajissa vastasin jalkapallokoulujen ja -kerhojen järjestämisestä alle 12-vuotiaille. Valmistuin joulukuussa 2019 myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi. Opiskelujen ohella työskentelin myös vuosia opettajien ja liikunnanlehtorien sijaisena niin ala-kuin yläasteillakin. Valkealasta siirryin Helsinkiin ja HJK:hon vuonna 2021. HJK:ssa työskentelin iltapäiväkerhojen vastuuohjaajana Punavuoressa ja Töölössä. Tämän lisäksi valmensin 10-12-vuotiaita poikia sekä 13-vuotiaita tyttöjä. HJK:ssa työskennellessäni opiskelin myös lähiesimiestyön ammattitutkinnon.

Ennen Leppävaaraan saapumista työskentelin Joensuussa FC Hertassa, jossa valmensin naisten edustusjoukkuetta sekä 13-vuotiaita tyttöjä.

Leppävaarassa valmennan 10-12-vuotiaita poikia sekä vastaan LePan harrastefutiksessa.

Hauska fakta: Olen tehnyt vapaaehtoistyötä Liverpoolissa Anfieldilla!"