Olli Rämä on seurayhteisön mies - ja nyt LePan uusimpia ammattilaisia

5.11.2019

Moi, ja hyvää alkanutta syksyä Olli. Miten on syksy osaltasi lähtenyt liikkeelle?

 

Moi ja kiitos! Hienosti on lähtenyt syksy käyntiin. On ollut mahtavaa päästä tekemään töitä oman intohimon parissa. Töiden ulkopuolelta erityisesti mieltä lämmittää Suomen maajoukkueen mahtavat otteet EM-karsinnoissa.

 

Aloitit työt LePassa lokakuun aikana, kerro lyhyesti oma harrastus – ja tai lajitaustasi eli mahdollinen oma pelaaja- ja valmentajakokokemuksesi?

 

Pelaamisen aloitin FC Kasiysin jalkapallokoulussa n.5 vuoden ikäisenä. Pelipaikkana on aina ollut maalivahti. Kasiysissä tuli pelattua 14 vuotiaaksi asti. Ensimmäiset FC Espoon joukkueet muodostettiin minun aikanani 14 vuotiaana, jolloin siirryin vuodeksi FC Espoon C-junioreihin. Tämän jälkeen lopetin harrastuksen. Vanhojen pelikavereiden kanssa perustettiin viime vuonna Futsal joukkue, jossa pelaamme menestyksekkäästi 4. divaria.

 

Valmennusura lähti käyntiin 16 vuoden ikäisenä. Valmensin Lepan sekä FC Espoon maalivahteja noin vuoden. Ensimmäinen valmennettava joukkue oli Lepa P02. Sen joukkueen parissa meni puolitoista vuotta, kunnes armeija keskeytti valmentamispuuhat. Armeijan jälkeen valmentaminen jatkui hetken aikaa FCE P02 Unitedissa. Tämän jälkeen olen toiminut valmentajana FCE P04/2:ssa sekä FCE P05:ssä. Valmentaminen keskeytyi muutamaksi vuodeksi ja aika meni opintojen suorittamiseen sekä toisiin töihin.

 

Missä töissä olet ollut ennen tätä nykyistä pestiä LePassa?

 

Kesätöiden lisäksi olin opintojen ohessa töissä suomalaisessa Start-up yrityksessä tekemässä erilaisia myynti ja markkinointi sekä yrityksen kehittämishommia.

 

Mitä olet aiemmin opiskellut ja ennen kaikkea oppinut?

 

Lukion jälkeen menin Haaga-Helia ammattikorkeakouluun liiketalouden koulutusohjelmaan. Pääaineeni oli markkinointi ja valmistuin viime kesänä liiketalouden tradenomiksi.

 

Mitä omaan työnkuvaasi kuuluu tällä hetkellä?

 

Omaan työkuvaani kuuluu Lepa T11 ja Lepa T08 Haaste -joukkueiden vastuuvalmentajana toimiminen, maalivahtivalmennusta, iltapäiväkerhon ohjausta sekä erilaisia myynti ja markkinointi tehtäviä. Lisäksi olen tarvittaessa myös 6-0 kuntofutiksessa ohjaajana.

 

Mitä ajatuksia sinulla on LePan toiminnan kehittämisestä omilla vastuualueillasi?

 

Tärkeintä on antaa pelaajille mahdollisuus kehittyä oman motivaation mukaan. Pelaajille on annettava mahdollisuus luoda pohjaa kehittymään huipputasolle asti, sekä on annettava mahdollisuus jalkapallon harrastamiseen myös pelaajille, joille tärkeintä on hauskanpito ja harrastaminen.

 

Kerro vielä loppuun oma suosikkijoukkueesi niin täältä Suomesta kuin maailmaltakin?

 

Tähän seurayhteisöön syntyneenä on seurayhteisön joukkueita tullut paljon seurattua ja olen päässyt olemaan myös paljon toiminnassa mukana. Tämä on kasvattanut siteen koko seurayhteisöön, eikä muita suosikkijoukkueita Suomesta ole tullut. Toki europeleissä toivon parasta kaikille suomalaisille joukkueille. Suomen maajoukkuetta on myös tullut paljon seurattua.

 

Ulkomailta suosikkijoukkue on Manchester United, jota olen seurannut pikkupojasta lähtien.

 

Kiitos Olli ja erinomaista alkavaa marraskuuta ja vielä kerran tervetuloa mukaan remmiin!