Rami Mäkelä on aloittanut työt LePassa 1.10.

9.10.2019

Rami aloitti LePassa työt viime viikolla, ja webtoimitus sai miehen kiinni ja kysyi muutaman kysymyksen:

 

Moi, ja hyvää alkanutta syksyä Rami. Miten on syksy lähtenyt liikkeelle?

 

Tervehdys, ja kiitoksia! Syksy on startannut hienosti, vaikkakin hieman hektisissä merkeissä. Työt edellisessä seurassa päättyi 30.9 ja alkoi täällä Leppävaarassa heti seuraavana päivänä niin vähän kiirettä on pitänyt, mutta todella innoissaan olen ollut päästessäni LePan toimintaan mukaan ja takaisin Espooseen asumaan kuuden vuoden tauon jälkeen. 

 

Aloitit 1.10. työt LePassa, kerro lyhyesti oma lajitaustasi eli oma pelaaja- ja valmentajakokokemuksesi?

 

Oma pelaajaurani oli lopulta kohtuullisen mittainen, mutta melko vaatimaton. Pelasin Hongassa -93 ikäluokassa reilut 12 vuotta, peliura päättyi vanhemmassa B-juniori-iässä. Futiksen ohessa pelasin pitkään myös salibandya Oilersissa. Valmennusuralla on starttaamassa nyt kuudes kausi. Ennen LePaan tulemista valmensin viisi kautta Lahdessa FC Reippaassa. Aloitin 2014 syksyllä -03 ikäluokan haaste/harrastepuolella, josta siirryin seuraavaksi kaudeksi -08 mukaan ikäluokan vastuuvalmentajaksi. Siitä seuraavalla kaudella mukaan tulikin myös -09 vastuuvalmennus, jolloin myös pestistäni tuli päätoiminen. Näiden kahden ikäluokan kilparyhmiä vedin tähän syksyyn asti ennenkuin tulin LePaan. 

 

Missä töissä olet ollut ennen tätä pestiä LePassa?

Satunnaisia nuorempana tehtyjä kesätöitä lukuunottamatta olen ollut siis pelkästään futishommissa ennen nykyistä pestiäni LePassa. 

 

Mitä olet aiemmin opiskellut ja ennen kaikkea oppinut?

 

Lukion jälkeen pääsin opiskelemaan Vierumäelle AMK:hon Degree in Sports Coaching and Management linjalle. Valmistuin sieltä viime keväänä. Hieman kauemmin tutkinnon saamisessa meni kuin olin suunnitellut, kun työkiireet kasvoi melko suureksi oli hieman vaikeuksia orientoitua koulutöiden saattamiseen maaliin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja paperit tuli ulos. Kyseinen linja oli kyllä omasta mielestäni valmennuksen oppimisen kannalta todella hyvä, opettajat olivat erinomaisia ammattilaisia ja käytännön valmentamiseen sai valtavasti työkaluja ja oppia.  

Mitä omaan työnkuvaasi kuuluu tällä hetkellä?

 

Tulevalla kaudella toimin vastuuvalmentajana pojat -13 ikäluokassa ja sen lisäksi Tonin aisaparina -09 kilpajoukkueessa. Lisäksi toimin ohjaajana LePan iltapäiväkerhossa Veräjäpellon koululla. 

 

Mitä ajatuksia sinulla on LePan toiminnan kehittämisestä omilla vastuualueillasi?

Haluan omalla työpanoksellani varmistaa, että LePa jatkaa voimakasta kehittymistään seurana. Sen lisäksi haluan auttaa jokaista LePa junioria saavuttamaan oman haluamansa huipun oman motivaatiotasonsa mukaan. Ja toki taata, että kaikki pelaajat saavat hyviä kokemuksia maailman hienoimman lajin parissa!

 

Kerro vielä loppuun oma suosikkijoukkueesi niin Suomesta kuin maailmaltakin?

 

Hongan kasvattina edelleen seuraan Hongan edesottamuksia, vaikka seura onkin kokenut melkoisia muutoksia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Sen lisäksi Lahdessa ollessani FC Lahteen syntyi tietynlainen tunneside, kun opin tuntemaan seuran pelaajia, edustusjoukkueen valmentajia ja työntekijöitä. Näiden lisäksi luonnollisesti Suomen maajoukkue kiinnostaa erittäin paljon.

Maailmalta olevista joukkueista lapsesta asti olen ollut Manchester Unitedin miehiä. Viime vuodet ovat olleet kyllä melkoista tuskaa tämän fanituksen osalta ?

 

Kiitos Rami ja erinomaista lokakuuta ja vielä kerran tervetuloa mukaan remmiin!