Timse on tyttöjen valmennuspäällikkö - mitä on tapahtunut tähän mennessä?

6.6.2018

Loppuviikosta tyttöjen stadicup ja ensi viikolla tyttöleiri.

Timo Rönkkö listasi pyynnöstä pientä väliraporttia siitä mitä on toistaiseksi ehtinyt LePan arjessa havainnoimaan ja kehittämäänkin tyttöjen valmennuspäällikkönä.

 

Miten aloitin?

Aloitin tutustumisen tyttöjoukkueisiin alku vuodesta Tutor toiminnan kautta. Pääsin näkemään kaikki tyttöjoukkueet (2007-2012) pari kertaa jo ennen päätoimisuuden alkamista.

 

Osa työntekijöistä oli entuudestaan tuttuja, mutta osan tapasin vasta ensimmäistä kertaa. Huhtikuun palaveri oli kuitenkin sovittu jo hyvin heti alkuun niin pääsi tutustumaan muihin työntekijöihin ja heidän toimenkuviinsa paremmin. Lisäksi pääsin paremmin kiinni seuran tapoihin toimia esim. Työaika asioiden ja tavoitteiden kanssa. Suht nopeasti pidettiin myös Röllin kanssa palaveri, miten lähdetään toimenkuvaani rakentamaan käytännössä ja minkälaiset ajatukset itselläni oli tämän hetken tilanteesta joukkueissa.

 

 

Mitä tehty tähän mennessä LePassa?

Tähän mennessä olen päässyt suht hyvin käsitykseen miten joukkueiden arki pyörii ja mitä harjoituksissa tapahtuu. Hyviä keskusteluita käyty vastuuvalmentajien kanssa kehittämisajatuksista.

 

Joukkueiden välistä yhteystyötä on aloiteltu myös T07 ja T08 sekä T08 ja T09 välillä. Sarjakauden pyöriessä haasteita asettaa piirin pelit (-07-08 välillä), mutta -08-09 yhteistyö on ollut nyt yhtä jaksoisempaa. T09 joukkueesta osallistuu joka torstai neljä (4) pelaajaa T08 harjoituksiin. T07 joukkueen kanssa on yhteinen vuoro Areenalla maanantaisin. Silloin pystytään hyvin jakamaan molempien joukkueiden pelaajat kolmeen eri harjoitusryhmään ja saadaan hyvä laatuista treeniä ikävuosista välittämättä.

 

Lähialueen päiväkotien tytöille järjestettiin ensimmäistä kertaa oma liikuntatapahtuma ti 22.5. Tyttöjä oli paikalla neljästä eri päiväkodista, yhteensä vajaa neljäkymmentä (34). Tapahtumasta tykättiin ja sellainen luvattiin järjestää myös syksyllä. Lasten määrä oli pettymys, mutta jälkikäteen selvisi, että Tapiolassa järjestettiin täysin samaan aikaan päiväkodeille joku elokuvatapahtuma.

 

Tytöille järjestetään ensi viikolla (11-15.6) ensimmäinen oma jalkapalloleiri LePa Areenalla. Tällä hetkellä osallistujia reilut parikymmentä (21), mutta uskotaan että lisää osallistujia tulee kuluvan viikon aikana..

 

 

Mitä ajatuksia tulevaisuudesta?

Saada laadukkaampaa ja vauhdikkaampaa tekemistä arkeen. Vaatimustasoa voidaan nostaa. Ikäluokkien välinen yhteistyö paremmaksi.

Päiväkotien tytöille oma uusi tapahtuma.

 

Syksy tulee olemaan osittain haastellinen, kun Anton osittain poissa ja Rölli koko syksyn poissa niin käytettävä aika kentällä on varmastikin rajallinen. Uskotaan kuitenkin, että saadaan hommat hyvin käyntiin nyt kevään ja kesän aikana niin suurempaa takapakkia ei tule jo aloitetuissa asioissa syksyn aikana.