"Timse" tulee 3.4. alkaen panostamaan LePassa tyttöpuolen kehittymiseen

12.3.2018


Web-toimitus sai Timsen kiinni ja kysyi muutaman kysymyksen tulevalta LePan valmennuspäälliköltä.

Moi Timse ja tervetuloa mukaan LePan työporukkaan. Millä mielellä hyppäät nyt LePan remmiin?

Kiitos paljon. Oikein innostunein fiiliksin. Kiva päästä taas futiksen pariin ihan kokopäiväisesti.

 

Kerro lyhyesti oma pelaaja- ja valmentajataustasi?

Pelivuosia on kertynyt varmastikin noin 25 vuoden verran, ehkä enemmänkin, jos kaikki höntsäily vuodet otetaan mukaan. Nuorena poitsuna tuli aloitettua Itä-Vantaalla Rajakylän Yrityksessä isoveljen jalan jäljissä ja sen jälkeen muutamat eri seurat tässä pääkaupunkiseudulla sekä läheisyydessä. Espoossa ei ole tullut pelaajana mitään seuraa edustettua.

Valmentamisen aloitin myös Vantaan puolella vuonna 2003 TiPS:ssä 12-13-vuotiaiden poikien kanssa. Niiden kanssa mentiin noin viitisen vuotta ja sen jälkeen tuli muutto toiselle paikkakunnalla Lohjalle. Siellä aloitin tyttöjen valmentamisen ja niiden parissa on toimittu pääsääntöisesti siitä lähtien, noin 10 vuotta tähän päivään asti. Valmentajana olen suorittanut UEFA B-tason koulutuksen.

 

Missä töissä olet ollut ennen tätä pestiä LePassa?

Paljon on tullut touhuttua, tehtyä ja nähtyä ennen tätä pestiä. Ja jokaisesta hommasta olen saanut varmasti paljon mukaani tätä päivää ajatellen. Tällä hetkellä päivätyönäni teen keittiössä hommia ja iltaisin valmennan LePan T08 ja FC Espoon T04 joukkueita. Näitä hommia ennen olin päätoimisena nuorisopäällikkönä TiPS:ssä noin seitsemän (7) vuotta. Ennen TiPS aikaa sain tutustua jalkapalloon vähän eri näkökannasta, kun toimin Duosportissa urheiluvälinemyyjänä. Sinä aikana pääsi tutustumaan todella hyvin välineisiin ja varusteisiin mitä meidän lajissa käytetään. Duosporttia ennen toimin noin kuusi vuotta Kisakallion Urheiluopistolla liikunnanohjaajana ja pari viimeistä vuotta myös hierojana.

Sillä tavalla olen kyllä ollut oikein onnellisessa asemassa, että olen päässyt näkemään ja kokemaan asioita, mitkä vaikuttavat meidän joka päiväiseen tekemiseen tämän hienon lajin parissa.

 

 

Mitä olet aiemmin opiskellut ja ennen kaikkea oppinut?

Peruskoulun jälkeen lähin opiskelemaan ravintolakokiksi ja niitä hommia tuli tehtyä jonkun aikaa. Kuitenkin veri veti liikunnan suuntaan ja lähdin opiskelemaan liikuntaneuvojaksi Lohjalle Kisakallioon. Työskentely liikunnan parissa tuli aloitettua aika nopeasti opiskelun alussa. Kisakallion jälkeen opiskelin vielä koulutetuksi hierojaksi ja urheiluhierojaksi. 

 

Mitä olen oppinut...Valtavasti! ? Ehkä isoimpana asiana eri ikäisten ihmisten kanssa toimimisesta. Tykkään toimia ihmisten parissa, lasten, nuorten ja aikuisten. Mitä avoimempia ja rehellisiä pystymme olemaan niin sitä paremmin pystymme mielestäni kehittymään ja kehittämään pelaajiamme sekä seuraamme.

 

Mitä ajatuksia sinulla on LePan toiminnan kehittämisestä omilla vastuualueillasi?

Hirveän tarkasti en ole vielä ehtinyt tutustumaan LePan tyttöpuolen toimintaan, mutta joitakin ajatuksia on tullut mieleen. Yhtenä asiana tullut mieleen, että meillä tapahtuu pelaajien kanssa kentällä paljon hyviä asioita ja onnistumisia, niin treeneissä kuin peleissä. Ehkä voisimme pyrkiä valmentajina vielä enemmän nostaa niitä esiin, hyvinä esimerkkeinä pelaajalle itselleen kuin myös kanssa pelaajille.

Toisena juttuna, jos ajattelee tyttö pelaajien määrää niin sitä voisi yrittää parantaa. Mielestäni tytöille voisi varmastikin järjestää enemmän omia tapahtumia ajatellen määrän kasvattamista sekä yksilön kehitystä. Pikkusen ehkä rohkeata sanoa, mutta heitä tulee mielestäni huomioida vähän eri tavalla kuin poikia. Sosiaalisuus on suuressa roolissa ja välttämättä ei olla ihan niin vauhdikkaita ja rämäpäisiä kuin useimmat pojat. Rohkeus ja halu myös yrittää enemmän muiden tyttöjen kanssa on varmastikin suurempi.

 

Top3-asiat tyttöpelaajien toiminnan kehittämisessä jo tämän 2018 vuoden aikana?

  1. Laadun vaatiminen ja onnistumisien huomioiminen
  2. Pelaajamäärän kasvattaminen
  3. Valmentajien aito heittäytyminen mukaan ja avoimuus sekä rehellisyys pelaajien suuntaan

 

Kerro vielä loppuun Timse suosikkijoukkueesi niin Suomesta kuin maailmaltakin?

Minulla on kyllä pari joukkuetta/seuraa mitä seuraan tarkemmin...Maailmalla Liverpool ja Barcelona. Molempien toimintaan olen päässyt tutustumaan ja heidän peli tavoistaan tykkään. Suomesta joudun ehkä kuitenkin sanomaan tuon HJK:n miesten edustus. Tämä menee ehkä enemmän siihen suuntaan, että uskon sen olevan tällä hetkellä sellainen joukkue, joka voisi viedä Suomi-futista Euroopassa eteenpäin. Lisäksi Lehkosuon valmentamisessa on sellaisia asioita mistä itse pidän.

 

Timse aloittaa työt LePassa pääsiäisen jälkeen ti 3.4.2018. Maaliskuun lopussa tulossa vielä lisää LePan uudistuvasta organisaatiosta. Huom! Timse jatkaa LePan töiden ohessa edelleen normaaliin tapaan FC Espoon T04 vastuuvalmentajana.