Espoolle makea kotivoitto

6.5.2010

Joukkueen ensimmäinen kotipeli Ykkösessä keskiviikkona 5.5. toi selvän 4-1 voiton FC Hämeenlinnasta. Vaikka ottelu pelattiin tekonurmella, oli paikalle saapunut yli 420 katsojaa.

Ensimmäinen kotipeli oli FC Espoossa odotettu tapahtuma niin joukkueen kuin taustojen ja fanienkin keskuudessa. Pelin siirtäminen tekonurmelle kutisti katsomon istumapaikat pariin sataan, mutta toiset parisataa fania nautti hienoista peliesityksistä seisaaltaan.

Hienoon tunnelmaan päästiin jo kentälle tultaessa, kun LePan ja Kasiysin 2003-syntyneet pojat saattoivat idolinsa kentälle suuren maailman tyyliin. Toisella jaksolla LePan -98-tytöt näyttivät mallia muulle ylesölle virittämällä hienot kannustuslaulut Espoolle.

Ottelu alkoi melko tasaisesti ja molemmat joukkueet lähtivät puolustamaan tiiviisti, joten maalipaikoilla ei mässäilty. Ensimmäinen maali syntyi jo 8 minuutin kohdalla FC Hämeenlinnan kulmapotkun jälkeen syntyneestä vastahyökkäyksestä. Faton Seferi syötti veljensä Fidanin puolittain karkuun, joka viimeisteli Espoon historian ensimmäisen maalin Ykkösessä.

Espoolle vihellettiin rankkari puolen tunnin pelin jälkeen, kun pallo osui hämeenlinnalaispelaajan käteen. Pallon toimitti verkon perälle kapteenin nauhaa kantanut Calle Forsström. Myös Hämeenlinnalla oli hyvä maalipaikka ensimmäisellä jaksolla, kun Mikko Kalervo pääsi puskemaan keskialueelta annetun vaparin kohti maalia. Espoolaisvahti Oscar Forsström venyi loistotorjuntaan ja sai ohjattua pallon yli maalin.

Toisella jaksolla pelin hallinta siirtyi vahvasti kotijoukkueelle. Kolmas maali syntyi Espoon hienon kuvion tuloksena. Joni Korhonen jallitti oikealla laidalla hämeenlinnalaispelaajia, syötti taaksepäin Max Thibaultille joka keskitti takatolpalle. Viimeistelystä vastasi Faton Seferi loistavasti ajoitetulla puskulla.

Espoolaiset saivat toisellakin jaksolla rankkarin, kun hämeenlinnalaiset sortuivat toistamiseen käsivirheeseen. Rankkarin ampui jälleen maaliin Calle Forsström.

Vieraiden kavennuksesta vastasi Olli Lehtimäki, kun peliaikaa oli 10 minuuttia jäljellä. Tilanne lähti huonosta espoolaisten purkupallosta omalta alueelta. Takaiskusta huolimatta espoolaiset jatkoivat hyvää pallollista pelaamista loppuun saakka, eikä Hämeenlinna saanut kunnon painetta maalille.

- Meillä ei tänään jalka liikkunut, ja oltiin joka tilanteessa vastustajaa jäljessä. Viikkopelit ovat aina olleet meille vaikeita, kun suoraan töistä tullaan, mutta sen piikkiin tätä ei voida laittaa, arvioi aiemmin Espoossakin pelannut FC Hämeenlinnan toppari Mikko Kalervo.

- Espoolta erinomainen esitys, he veivät ottelua suvereenisti ja eritoten Seferin pojat Fidan ja Faton hallitsivat peliä kuudentoista alueella. Meilläkin oli muutama tilanne, joista olisi voinut syntyä maali, jos pallo olisi pomppinut meille. Tekonurmialusta oli meille vähän outo, mutta se ei ratkaissut peliä, kommentoi FC Hämeenlinnan vastuuvalmentaja Teuvo Palkki.

Espoolaisten luotsi Rami Luomanpää oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa esitykseen samoin kuin siihen, että avausvoitto ei antanut odottaa itseään.

- Tämä oli koko joukkueelta erittäin kypsä esitys. Olen iloinen, että hyökkääjät eli Seferin veljekset onnistuivat maalinteossa. Calle teki tärkeään paikkaan rankkarimaalin, mikä oli kapteenin arvoinen suoritus. Lisäksi Joni Korhonen jaksoi tehdä nöyrästi töitä joukkueen eteen ja oli joukkueen paras pelaaja toisella jaksolla. Tämä voitto oli iso juttu meidän joukkueelle, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitokset myös yleisölle, joka jaksoi seisoa kentän laidalla kannustamassa, Luomanpää toteaa.

FC Espoo - FC Hämeenlinna 4-1 (2-0).

Seuraava ottelu äitienpäivänä 9.5. Kemissä ja seuraava kotiottelu 23.5. Leppävaaran urheilupuistossa (FC Espoo - PoPa).