Espoon Ykkönen yllätti FC PoPan

24.5.2010

Sarjanousija FC Espoo jatkoi hyviä otteitaan Ykkösessä kukistamalla sunnuntaina 23.5. kotikentällään sarjan yhden ennakkosuosikin, FC PoPan luvuin 1-0 (0-0). Tasaisen ottelun ratkaisijaksi nousi vaihdosta kentälle tullut Mikko Halonen.

Leppävaaran Stadionin hyväkuntoisella nurmella nähtiin kaksi pelaavaa joukkuetta, jotka molemmat lähtivät alusta saakka hakemaan maalipaikkoja. Ensimmäinen jakso kulki vieraiden hienokseltaan hallitessa peliä, mutta myös kotijoukkue sai rakennettua hyviä paikkoja. Maalivahdit eivät joutuneet venymään haamutorjuntoihin, vaikka molemmilla riittikin töitä omalla tontillaan.

PoPan hyvistä otteista johtuen espoolaiset joutuivat muutaman kerran rikkomaan, ja tuomari antoi keltaisen sekä Max Thibault’lle että Niko Pereralle. Myös vieraiden Luiz Henrique Koprovski otti ensimmäisellä jaksolla keltaisen.

Toisella jaksolla sade teki kentän liukkaaksi ja pelin hallinta kääntyi hieman enemmän isännille. Ottelun ainoa maali syntyi 73 minuutin kohdalla, kun 10 minuuttia aiemmin kentälle tullut Mikko Halonen täräytti pallon verkon perille Faton Seferin mainiosta esityöstä.

PoPa sai ottelun lopussa vielä hyvin painetta espoolaismaalille, mutta espoolaispuolustus hoiti tonttinsa kunnialla, eikä takaiskumaaleja syntynyt. Porilaisten paras maalipaikka oli vaparitilanteessa, jossa laukaus osui maaliristikkoon.

Porilaisten päävalmentaja Pertti Lundell ihmetteli ottelun jälkeen, mihin joukkueen maalihanat ovat tyrehtyneet.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli riittävästi maalipaikkoja, mutta olimme tosi tehottomia. Toisella puoliajalla tilanteita ei juuri ollutkaan. Me olemme pelanneet kaksi peliä putkeen tekemättä yhtään maalia, mikä on outo ongelma meille. En halua moittia joukkuetta, mutta meiltä puuttuu nyt kuudentoista sisältä sellainen ”tappamisen meininki”. Meille tarjottiin kolmea pistettä, mutta Espoo otti ne, ja kyllä tässä pelissä oikea joukkue voitti, analysoi Lundell.

- Ensimmäisellä jaksolla pallollisessa pelaamisessa tehtiin helppoja virheitä, mikä menee ehkä jännityksen piikkiin. Pallollinen peli parani toisella jaksolla ja oli hieno suoritus, että parannettiin peliä ottelun aikana. Nöyrä puolustuspelaaminen tuotti tulosta, ja toisella jaksolla emme enää päästäneet vastustajaa maalintekotilanteisiin, kommentoi espoolaisten vastuuvalmentaja Rami Luomanpää.

- Kaksi kärkipään joukkuetta on pystytty voittamaan, mikä on nousijajoukkueelle mahtava juttu. Voitot ovat tulleet nöyrän joukkuepelaamisen tuloksena, ja sama asenne täytyy jatkua. Vielä on 21 peliä jäljellä, eli mitään ei ole vielä saavutettu. Kaikki joukkueet parantavat kauden kuluessa omaa osaamistaan, ja meidän täytyy pysyä myös kehityksessä mukana. Nämä voitot kuitenkin kertovat, että voimme nyt haastaa minkä joukkueen tahansa tässä sarjassa, Luomanpää pohdiskeli.

- Fantastinen peli meiltä, alussa oltiin pikkaisen jyrän alla mutta tokalle jaksolle nostettiin tasoa ja oltiin parempi joukkue. Nuoreksi joukkueeksi pelattiin johtoasemassa kypsästi, eikä PoPa saanut mitään kovin vaarallista aikaiseksi, kommentoi vaihdosta kentälle tullut FC Espoon hyökkääjä Kalle Vasse.

Espoolaisten parhaina palkittiin ottelun jälkeen hyökkääjä Faton Seferi ja puolustaja Kalle Tallqvist. Luomanpää piti valintoja oikeina, ja kiitteli paitsi pelaajia, myös hienoa yleisöä, jonka määrä oli 540. Ensimmäisen Stadionilla pelatun kotiottelun kunniaksi Espoon faniryhmä oli viritellyt uusia kannustuslauluja joukkueen hengen kohottamiseksi.