Taitokoulu

LePan taitokoulutoiminta kaudella 2016

 

Tytöt

Tytöt 09-05-syntyneet: temppukoulutoimintaa (T09-T06-synt.) sekä 5v5-taitokoulupelejä (- 06-05 -synt.) talvella erillisissä taitokoulutapahtumissa. Temppukoulutoiminnasta erillinen maksu n. 50-100 €/pelaaja. Seuran valmennuspäälliköt vastaavat toiminnasta.

Pojat:

Temppukoulutoiminta ikäluokassa sisälllä (P08-P09). Seuravalmentaja ja valmennuspäällikkö U6-U9 vastaa siitä.

Pojat 06-05-syntyneet -  taitokoulutoiminta ikäluokkatoiminnassa sisällä, osallistuminen taitokoulupeleihin (5v5) talvella erillisissä taitokoulutapahtumissa. Ei erillistä maksua.

 

 

2015-2016 alustava ohjelma alla.

 

2015-20161.PelitapahtumaTulokset2.PelitapahtumaTulokset3.PelitapahtumaTulokset

Pojat E11 ja E10

15.12.2015
Myyrmäki/Laaksolahti
 10.2.2016
Myyrmä'ki/Laaksolahti
 15.3.2016
Myyrmäki/Laaksolahti
 
Tytöt E11 ja E10

16.12.2015
Myyrmäki

 9.2.2016
Myyrmäki
 14.3.2016
Myyrmäki
 

SÄÄNNÖT

  • peliaika 1*20 min
  • pelitapa 5v5 (1+4),
  • maalivahdin avaukset ilmassa eivät ole sallittuja yli puolen kentän,
  • Maalivahdin avaukset maasta (maalipotku),
  • paitsiosääntö ei ole voimassa,
  • pelaajamäärä tapahtumassa 2+8(max),

HUOM! Pelitapahtumiin voivat ilmoittautua/osallistua vain Taitokoulustatuksen saaneet seurat. Ilmoittautumisten tulee tapahtua seuran toimesta, yksittäisten joukkueiden ilmoittautumisia ei huomioida.

 

 

Yleistä LePan taitokoulutoiminnasta: 

 

Taitokoulut ovat  seuran tärkeimpiä pelaajakehitystoimintoja, aktivoidessaan pelaajia omatoimiseen harjoitteluun, pelaamiseen ja liikkumiseen. Taitokoulut ovat myös seuran tärkeimpiä valmentajakoulutuksen työkaluja harjoituskäytännön ja mallien suhteen.

Taitokouluissa TAITO, ja etenkin PELITAITO ovat keskeiset pelaajan ominaisuudet. Taitokouluissa PELAAJA on aina keskiössä. Taitokouluissa niin pelaajien kuin valmentajienkin tulisi NAUTTIA tekemisestä.

Taitokouluharjoitus on ylimääräinen harjoitus joukkueharjoitusten lisäksi motivoituneille ja kehittymään haluaville pelaajille. Taitokoulutoiminta sisältää runsaasti ns. kotitehtäviä ja omaehtoiseen harjoitteluun kannustavia ohjeita!


LePan taitokoulutoiminnan tavoitteena on tarjota innokkaille, halukkaille ja osaaville poika- ja tyttöjunioreille ylimääräistä, laadullista harjoitusta keskimäärin kerran viikossa kauden aikana. Lisäksi pelaajat saavat kehitysimpulsseja tasoryhmissä, mitä oma joukkuetoiminta ei aina pysty tarpeeksi tarjoamaan. Lisäksi taitokoulun tavoitteena on valmentajien osaamisen kasvattaminen harjoituksissa taitokouluvalmentajaa seuraamalla ja avustamalla. 

 

Taitokoulutoiminnan ensimmäinen vuosi (kaudella 2013 04-syntyneet) on uuden harjoitustoiminnan opettelun aikaa. Opetellaan toimimaan omasta tutusta ryhmästä poikkeavassa ympäristössä, ja opetellaan toimimaan uuden tuttavuuden, taitokouluvalmentajan johdolla. Harjoitusten laadullinen sisältö on osittain uuden oppimista, osin jo tuttujen asioiden vaatimustason nousua. Taitokouluryhmän pelit ovat ensimmmäisenä vuonna myös uusi asia, peleissä opetellaan jo tiettyjä kahden - kolmen pelaajan yhteistyötä, tähän asti kaikki tekeminen peleissäkin on perustunut vahvasti yksilön omaan tekemiseen. Tutustutaan käsitteisiin prässi, tuki, 1. puolustaja, 2. puolustaja, varmistaminen ja vartiointi. Ensimmäisen vuoden taitokouluharjoituksissa tutustutaan myös jo maalivahtivalmennukseen, vaikka mv-valmennus ei vielä kuulukaan joka viikkoiseen ohjelmaan. Taitokoulun ensimmäisenä vuotena  tuodaan viimeistään mukaan kotitehtävät ja ponnautteluennätysten seuranta. 

 

Seuralla on omat taitokoulutestit, jotka tehdään kaikille taitokoulupelaajille vähintään keväisin ja syksyisin. Taitokoulu testiin kuuluu ketteryysrata, ketteryysrata pallolla, kuljetus-suunnanmuutos-laukaus-testi sekä syöttötesti. Lisäksi taitokoulupelaajien taitokilpailutuloksia tarkastellaan omien ikäluokkavalmentajien ja taitokouluvalmentajan johdolla. Annettuja kotitehtäviä tarkistetaan ja omia enkkoja otetaan ylös tietyin väliajoin. Palaute pelaajille on annettu ainoastaan suullisesti, valmentajille taulukoin (testitulokset) ja vanhemmille omien valmentajien viestimänä. Palautete peleistä annetaan aina välittömästi pelien yhteydessä tai viimeistään seuraavassa taitokouluharjoituksessa.  

 

 

MS Word -tiedostoKetteryystesti (42 kB)
Taitokoulun ketteryystesti 2010